Η Καλλίνα Μαϊοπούλου φοίτησε στο Β΄ εργαστήριο γλυπτικής στην Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Γιώργο Λάππα. Στην πορεία συνεχίζει τις σπουδές της πραγματοποιώντας το μεταπτυχιακό της στο Royal College of Art στο Λονδίνο.

 

Το καλλιτεχνικό ιδίωμα της Μαϊοπούλου διέπεται από έναν προσωπικό συμβολισμό, η γλώσσα του οποίου -τόσο εικαστικά όσο και εννοιολογικά- είναι προϊόν πολλών ετών αναζήτησης, έρευνας και πρακτικής της καλλιτέχνιδας. Ο εκ πρώτης όψεως θεατρικός και παιγνιώδης (εν τούτοις απειλητικός) χαρακτήρας των φιγούρων στα ζωγραφικά σχέδια της Μαϊοπούλου, που μας θεωρούν παραταγμένα περιμετρικά απέναντι μας, σταδιακά αποκαλύπτει το σκοτεινό και ανησυχητικό υπόβαθρο που έχει γεννήσει αυτές τις φανταστικές μορφές.

 

Δύο επαναλαμβανόμενα στοιχεία κυριαρχούν: η γυναικεία φιγούρα-φαινομενικά κοριτσίστικη, με ενδυμασία που παραπέμπει είτε σε κάποιο θεατρικό ή λογοτεχνικό χαρακτήρα εποχής, είτε σε σύγχρονα μουσικά στυλ darkwave  και το gothic· και η μορφή της “μηχανής”, μια έννοια κομβική, τόσο για την ανάγνωση των έργων της, όσο και για την τοποθέτηση της μέσα σε ένα ιστορικό, τεχνολογικό και πρωτίστως ηθικό πλαίσιο εννοιών.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

2002-2007 Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών-τομέας γλυπτικής- καθηγητής Γιώργος  Λάππας.

 

2006 Erasmus στο Παρίσι. Πανεπιστήμιο Paris 8 Saint-Denis.

 

2009-2011 Μεταπτυχιακό στο Royal College of Art. Λονδίνο.

 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

 

2009-2011 Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Υποτροφία εξωτερικού.

 

2009-2011 Υποτροφία από το Royal College of Art.