Φαράγγι της Σαμαριάς – Τσατραφύλλιας: «Έπεσαν 22mm βροχής, ενώ όλο τον μήνα πέφτουν 16mm»

Φαράγγι της Σαμαριάς – Τσατραφύλλιας: «Έπεσαν 22mm βροχής, ενώ όλο τον μήνα πέφτουν 16mm» Facebook Twitter
Φαράγγι Σαμαριάς/ Φωτ. Αρχείου: ΑΠΕ
0

Μια νέα τραγωδία σημειώθηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη, όταν μία γυναίκα πεζοπόρος έχασε τη ζωή της έπειτα από πτώση βράχων το μεσημέρι της Τετάρτης, 18 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας από τους βράχους που κατέπεσαν, χτύπησε ένα δέντρο και στη συνέχεια έπληξε τη γυναίκα στον μηρό, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρθηκε στις βροχοπτώσεις που καταγράφηκαν στην περιοχή, τονίζοντας ότι ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε 22 mm βροχής, ποσότητα υψηλή για την περιοχή, και σημείωσε ότι το έδαφος είναι ευάλωτο σε κατολισθήσεις μετά από πρόσφατους σεισμούς.

Ευάλωτη η περιοχή σε κατολισθήσεις»

Ένας γιατρός, επίσης τουρίστας που διέσχιζε το φαράγγι, προσπάθησε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να την επαναφέρει. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, ενώ όσοι περιπατητές βρίσκονταν στο φαράγγι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Αγία Ρουμέλη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι περιπατητές στην περιοχή.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ