Πόλεμος στον Λίβανο: 50 παιδιά μεταξύ των 558 νεκρών από τις επιθέσεις του Ισραήλ τη Δευτέρα

Πόλεμος στον Λίβανο: 50 παιδιά μεταξύ των 558 νεκρών από τις επιθέσεις του Ισραήλ τη Δευτέρα Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Περισσότεροι από 558 είναι πλέον οι νεκροί στον Λίβανο από τις επιθέσεις του Ισραήλ. Πενήντα από τα θύματα είναι παιδιά.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε την Τρίτη πως μόνο από τις επιθέσεις του Ισραήλ τη Δευτέρα, οι νεκροί φτάνουν τους 558. Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Φιράς Αμπιάντ δήλωσ ότι από τους νεκρούς, 50 ήταν παιδιά.

Η Δευτέρα ήταν η πιο θανατηφόρα μέρα στον Λίβανο από το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 1990, έπειτα από τους μεγάλης έκτασης βομβαρδισμούς του Ισραήλ, κατά τους οποίους επλήγησαν 1.600 στόχοι, σύμφωνα με τις IDF.

Από χθες, μετά την προειδοποίηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου και τους απανωτούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο, χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, σχηματίζοντας κομβόι οχημάτων προς τον βορά. 

Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις και σήμερα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα νέα πλήγματα σε υποδομές και εξοπλισμούς του ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

«Στη διάρκεια των τελευταίων ωρών, ο στρατός έπληξε τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, κυρίως εκτοξευτήρες ρουκετών, εγκαταστάσεις τρομοκρατικών υποδομών και κτίρια μέσα στα οποία ήταν αποθηκευμένα όπλα», ανέφεραν σε ανακοίνωση.

Η αεροπορική εταιρεία Air France γνωστοποίησε σήμερα πως παρατείνει την αναστολή των πτήσεών της προς και από τη Βηρυτό για άλλη μια εβδομάδα «μέχρι και την 1η Οκτωβρίου», «εξαιτίας της κατάστασης της ασφάλειας στον προορισμό».

Αντιθέτως η εταιρεία «πραγματοποιεί κανονικά» τις πτήσεις προς και από το Τελ-Αβίβ, τις οποίες επανέλαβε το Σάββατο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Στη Μόσχα, το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα φόβους για μια «πλήρη αποσταθεροποίηση» της Μέσης Ανατολής λόγω της στρατιωτικής κλιμάκωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

«Πρόκειται ασφαλώς για ένα εν δυνάμει εξαιρετικά επικίνδυνο γεγονός εφόσον πρόκειται για επέκταση της ζώνης σύγκρουσης, για την πλήρη αποσταθεροποίηση της περιοχής», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ασφαλώς αυτό μας ανησυχεί και μας ανησυχεί στον ανώτατο βαθμό», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν θα επαναληφθεί», είπε ο Στυλιανίδης στον Τούρκο ΥΠΕΣ για το περιστατικό με το λιμενικό

Πολιτική / «Δεν θα επαναληφθεί», είπε ο Στυλιανίδης στον Τούρκο ΥΠΕΣ για το περιστατικό με το λιμενικό

Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο Τούρκος ΥΠΕΣ Αλί Γερλίκαγια είχαν τηλεφωνική επικοινωνία - Τι λέει η Τουρκία για το περιστατικό - Επίθεση κεμαλιστών σε Ερντογάν για τα αφύλακτα σύνορα
LIFO NEWSROOM
O Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακάμπτει δημοσκοπικά μετά τις επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο

Διεθνή / O Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακάμπτει δημοσκοπικά μετά τις επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο

Το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου ανέκτησε το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, μετά τις δολοφονίες των ανώτατων διοικητών της Χεζμπολάχ αλλά και του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Νεκρός ο επικεφαλής του τομέα πυραύλων της Χεζμπολάχ - Ξεπερνούν τους 560 οι νεκροί

Διεθνή / Λίβανος: Νεκρός ο επικεφαλής του τομέα πυραύλων της Χεζμπολάχ - Ξεπερνούν τους 560 οι νεκροί

Δεν πρέπει να υπάρξει ανάπαυλα για τη Χεζμπολάχ, λέει ο αρχηγός του στρατού - Ο στρατός ρίχνει φυλλάδια με «πολύ επικίνδυνο» barcode στον Λίβανο - Ο Λευκός Οίκος καλεί τους πολίτες των ΗΠΑ να φύγουν από τον Λίβανο
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Συνήγορος υπεράσπισης ειρωνεύεται τη Ζιζέλ και λικνίζεται με το «Wake Me Up Before You Go Go»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Συνήγορος υπεράσπισης ειρωνεύεται τη Ζιζέλ και λικνίζεται με το «Wake Me Up Before You Go Go»

Η δικηγόρος Νάντια Ελ Μπουρουμί καθ' οδόν προς τη δίκη λικνίζεται στους ρυθμούς της επιτυχίας των Wham «Wake Me Up Before You Go Go» - Αντιδράσεις από συναδέλφους της και χρήστες στα social media
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ