Η Χεζμπολάχ διαψεύδει τη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο

Πόλεμος στον Λίβανο: Η Χεζμπολάχ διαψεύδει την χερσαία εισβολή του Ισραήλ Facebook Twitter
Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει το χωριό Odaisseh, στο νότιο Λίβανο / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο επικεφαλής του γραφείου μέσων ενημέρωσης της Χεζμπολάχ, Μοχάμαντ Αφίφ, δήλωσε ότι o ισραηλινός στρατός δεν έχει εισέλθει στον Λίβανο και προειδοποίησε ότι τα χτυπήματα της οργάνωσης στο Τελ Αβίβ νωρίτερα σήμερα ήταν «μόνο η αρχή».

Σε γραπτή δήλωσή του στο Reuters, ο Αφίφ δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ δεν έχει εμπλακεί σε «άμεσες χερσαίες συγκρούσεις» με τα ισραηλινά στρατεύματα, αλλά ότι θα ήταν έτοιμη να το κάνει.

Η Προσωρινή Δύναμη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία έχει αναπτύξει στρατεύματα κατά μήκος του νότιου Λιβάνου και η δουλειά της οποίας είναι να παρακολουθεί τις παραβιάσεις κατά μήκος των συνόρων αυτών, δήλωσε ότι δεν κατέγραψε καμία εισβολή του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι, λέει ότι οι δυνάμεις πραγματοποιούν επιδρομές στο νότιο Λίβανο εδώ και μήνες, «αποκαλύπτοντας σήραγγες της Χεζμπολάχ, κρύπτες όπλων κάτω από σπίτια και σχέδια εισβολής» της οργάνωσης. Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες αποχαρακτηρίζονται, λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε «χερσαία επιχείρηση κατά του κινήματος Χεζμπολάχ» στο νότιο Λίβανο. Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι τα ευρήματα και τα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν κάτω από σπίτια σε χωριά του νότιου Λιβάνου κατά τη διάρκεια των επιδρομών θα παρουσιαστούν στη διεθνή κοινότητα. 

Ο ισραηλινός στρατός καλεί περισσότερες εφεδρικές ταξιαρχίες

Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τέσσερις επιπλέον εφεδρικές ταξιαρχίες για επιχειρησιακές αποστολές στα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο. «Αυτό θα επιτρέψει τη συνέχιση της επιχειρησιακής δραστηριότητας κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλούς επιστροφής των κατοίκων του βόρειου Ισραήλ στα σπίτια τους», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

*Με πληροφορίες από Reuters, Al Jazeera

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τατάρ: Απάντησα θετικά στην πρόταση Γκουτέρες για ανεπίσημο δείπνο με Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Τατάρ: Απάντησα θετικά στην πρόταση Γκουτέρες για ανεπίσημο δείπνο με Χριστοδουλίδη

Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να καθίσει στο επίσημο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι να επιβεβαιωθεί η κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς της τουρκοκυπριακής πλευράς
LIFO NEWSROOM