Ο Χαμενεΐ είχε προειδοποιήσει τον Νασράλα για το σχέδιο του Ισραήλ να τον δολοφονήσει

Ο Χαμενεΐ είχε προειδοποίησει τον Νασράλα για το σχέδιο του Ισραήλ να τον δολοφονήσει Facebook Twitter
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ / Φωτ.: Getty Images
0

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, προειδοποίησε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, να εγκαταλείψει τον Λίβανο λίγες ημέρες πριν σκοτωθεί σε ισραηλινό βομβαρδισμό της Βηρυτού και τώρα ανησυχεί βαθιά για τη διείσδυση του Ισραήλ σε ανώτερες κυβερνητικές βαθμίδες στην Τεχεράνη, δήλωσαν τρεις ιρανικές πηγές στο Reuters.

Αμέσως μετά την επίθεση με τους παγιδευμένους βομβητές της Χεζμπολάχ τον Σεπτέμβριο, ο Χαμενεΐ έστειλε μήνυμα με απεσταλμένο του για να παρακαλέσει Χασάν Νασράλα να φύγει για το Ιράν, επικαλούμενος αναφορές των μυστικών υπηρεσιών που έδειχναν ότι το Ισραήλ είχε πράκτορες εντός της Χεζμπολάχ και σχεδίαζε να τον σκοτώσει, δήλωσε στο Reuters ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος.

Ο αγγελιοφόρος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν ένας ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ο ταξίαρχος Αμπάς Νιλφορουσάν, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Νασράλα στο καταφύγιό του όταν αυτό χτυπήθηκε από ισραηλινές βόμβες και σκοτώθηκε επίσης.

Ο Χαμενεΐ, ο οποίος παρέμεινε σε ασφαλή τοποθεσία στο εσωτερικό του Ιράν από το Σάββατο (28/9), διέταξε προσωπικά να εκτοξευθεί την Τρίτη ένα μπαράζ περίπου 200 πυραύλων κατά του Ισραήλ, δήλωσε ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος. Η επίθεση ήταν αντίποινα για τους θανάτους των Νασράλα, Χανίγια και του Νιλφορουσάν, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Φρουροί της Επανάστασης.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν και το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, το οποίο εποπτεύει την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας Μοσάντ, δεν απάντησαν σε αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

*Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Diddy: Τα social media εικάζουν ότι παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

Διεθνή / Diddy: Τα δύο βίντεο που τροφοδοτούν τις θεωρίες πως παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

«Ο Τζάστιν περνάει τις 48 ώρες του με τον Diddy. Περνάνε τέλεια, καλύτερα από ποτέ. Το πού περνάμε την ώρα μας και το τι κάνουμε, δεν μπορούμε ακριβώς να το αποκαλύψουμε, αλλά σίγουρα είναι το όνειρο κάθε 15χρονου» δήλωνε ο Diddy
LIFO NEWSROOM