Γυμνάσιο στις ΗΠΑ άνοιξε παράθυρο στις συμπεριληπτικές τουαλέτες

Γυμνάσιο στις ΗΠΑ άνοιξε παράθυρο στις συμπεριληπτικές τουαλέτες Facebook Twitter
Φωτογραφία: NBC News
0

Ένα γυμνάσιο στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ άνοιξε παράθυρο στις συμπεριληπτικές τουαλέτες (gender-inclusive), κάνοντας το εσωτερικό τους ορατό από τον διάδρομο του σχολείου.

Το παράθυρο κατασκευάστηκε στο Γυμνάσιο Emory H. Markle στο Ανόβερο της Πενσυλβάνια. Οι gender - inclusive τουαλέτες χρησιμοποιούνται συνήθως από τρανς και non binary άτομα για λόγους ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

Ο Μάθιου Γκελαζέλα, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της περιφέρειας που υπάγεται το σχολείο, είπε ότι η περιφέρεια αποφάσισε να προσθέσει το παράθυρο καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης των εγκαταστάσεων τουαλέτας σε όλο το κτίριο. 

«Έχει νόημα να ανοίξει ένα παράθυρο στη μη ιδιωτική περιοχή στις τουαλέτες, όπως γινόταν εδώ και χρόνια στα δημοτικά μας σχολεία», είπε ο ίδιος σε δήλωσή του στο NBC. «Κάνοντας την περιοχή πιο ορατή, μπορούμε καλύτερα να παρακολουθούμε τον χώρο για πλήθος απαγορευμένων δραστηριοτήτων, όπως άτμισμα, χρήση ναρκωτικών, bullying ή 'κοπάνα'».

Ο Γκελαζέλα επισήμανε ότι το παράθυρο δεν παρέχει «θέα σε αυτούς στους ιδιωτικούς χώρους στις τουαλέτες».

Η εγκατάσταση του παραθύρου προκάλεσε ανησυχίες σε ορισμένους από τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι είπαν ότι τα παράθυρα δεν προστέθηκαν στις τουαλέτες πολλαπλών χρήσεων ενός φύλου του σχολείου. Η Jennifer Holahan, της οποίας ο γιος πηγαίνει στο σχολείο αυτό, είπε ότι το νέο παράθυρο είναι ένας «αποτρεπτικός παράγοντας» για να εμποδίσει τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες αυτές και ένας τρόπος να ξεχωρίσουν LGBTQ μαθητές που μπορεί να είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν μια συμπεριληπτική εγκατάσταση.

«Μπορώ να καταλάβω την ανάγκη να υπάρχει επίβλεψη σε μαθητές γυμνασίου, ειδικά στα μπάνια. Ήμουν έφηβη κάποτε. Ξέρω ότι είναι ένα δύσκολο σημείο», είπε η Holahan στο WGAL. «Αλλά πιστεύω επίσης ότι τα παράθυρα δεν είναι λύση. Νομίζω ότι αν ήταν πραγματικό ζήτημα, δεν θα άνοιγαν παράθυρο μόνο σε αυτές τις τουαλέτες».

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Πενσυλβάνια καταδίκασε την εγκατάσταση του παραθύρου, χαρακτηρίζοντάς την «μεροληπτική». «Τα σχολεία πρέπει να είναι ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον που να καλλιεργεί την περιέργεια και την ευημερία των μαθητών», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας σε ένα email. «Πολιτικές που εισάγουν διακρίσεις όπως αυτή όχι μόνο υπονομεύουν αυτούς τους στόχους, αλλά καθιστούν τους μαθητές λιγότερο ασφαλείς».

Το ζήτημα σχετικά με το εάν τα τρανς άτομα θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα που ευθυγραμμίζεται με το φύλο υπό το οποίο ζουν εξελίσσεται στις ΗΠΑ εδώ και περίπου μια δεκαετία.  Δεκατρείς πολιτείες σε όλη τη χώρα έχουν νόμους που απαγορεύουν στα τρανς άτομα να χρησιμοποιούν μπάνια και εγκαταστάσεις σύμφωνα με την ταυτότητα φύλου τους στα σχολεία K-12, σύμφωνα με το Movement Advancement Project, μια δεξαμενή σκέψης LGBTQ. Ορισμένοι από αυτούς τους νόμους της πολιτείας - γνωστοί και ως «απαγορεύσεις του μπάνιου» - απαγορεύουν επίσης στους τρανς ανθρώπους να χρησιμοποιούν τουαλέτες που αντιστοιχούν με την ταυτότητα φύλου τους σε ορισμένα ή όλα τα κυβερνητικά κτίρια.

Με πληροφορίες από NBC News

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αν οι αδελφοί Μενέντεζ κακοποιούνταν σεξουαλικά από τους γονείς τους, επανεξετάζει η εισαγγελία

Διεθνή / Το αν οι αδελφοί Μενέντεζ κακοποιούνταν σεξουαλικά από τους γονείς τους, επανεξετάζει η εισαγγελία

Άρθρο για την απελευθέρωσή τους από την Κιμ Καρντάσιαν - «Να δείξουμε σε αυτά τα θύματα αιμομιξίας το έλεος που τους αξίζει», λένε οι υποστηρικτές των αδελφών που βρίσκονται στη φυλακή για τη δολοφονία των γονιών τους
LIFO NEWSROOM
Μέση Ανατολή: Θρίλερ με τον νέο ηγέτη της Χεζμπολάχ – Έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Θρίλερ με τον νέο ηγέτη της Χεζμπολάχ – Έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης

Oι New York Times, επικαλούμενοι τρεις Ισραηλινούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, αναφέρουν πως η επίθεση του Ισραήλ είχε στόχο μία συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο Χασέμ Σαφιεντίν
LIFO NEWSROOM