Υπόθεση Πελικό: «Έβγαζαν τα ρούχα τους στην κουζίνα για να φύγουν γρήγορα αν ξυπνούσε η Ζιζέλ»

Υπόθεση Πελικό: «Έβγαζαν τα ρούχα τους στην κουζίνα για να φύγουν γρήγορα αν ξυπνούσε η Ζιζέλ» Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Η δίκη για τους πολλαπλούς βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό που συγκλονίζει τη Γαλλία συνεχίζεται για πέμπτη εβδομάδα στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν.

Την Πέμπτη εξετάστηκαν συνολικά τέσσερις από τους 50 κατηγορούμενους που βίαζαν επί 10 χρόνια την 72χρονη Ζιζέλ αφού πρώτα ο βασικός κατηγορούμενος και σύζυγος του θύματος, ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό, την είχε ναρκώσει με αγχολυτικά που έριχνε κρυφά στο δείπνο της. Ο συνταξιούχος ηλεκτρολόγος «στρατολογούσε» τους βιαστές της Ζιζέλ από πλατφόρμα για swingers (ανταλλαγής συντρόφων) στο διαδίκτυο.

Οι τέσσερις από τους βιαστές της Ζιζέλ που εξετάστηκαν την Πέμπτη δεν παραδέχθηκαν πως διέπραξαν βιασμό. Αντίθετα, έριξαν την ευθύνη στον Ντομινίκ Πελικό, τον οποίο χαρακτήρισαν «ενορχηστρωτή της όλης διαδικασίας». Ένας από τους κατηγορουμένους, ο Ρεντουάν Ε., 55 ετών, νοσοκόμος με καταγωγή από το Μαρόκο, θυμήθηκε στο δικαστήριο την νύχτα που επισκέφθηκε την οικία του ζεύγους Πελικό για να βιάσει τη Ζιζέλ και ανέφερε πως «ήταν το θύμα σε μια κατάσταση τρόμου και επικείμενου κινδύνου».

Ο 43χρονος Σιμόν Μ.,εργάτης σε οικοδομές, πατέρας πέντε παιδιών και γείτονας του ζεύγους Πελικό στο μικρό χωριό Μαζάν των 6.000 κατοίκων, υποστήριξε στο δικαστήριο πως ο Ντομινίκ Πελικό τον χειραγωγούσε και του έστησε παγίδα. «Ήταν μια στιγμή που δεν ήμουν καλά. Ο Ντομινίκ Πελικό με χειραγωγούσε και έπεσα σε παγίδα. Δεν λέω πως είμαι αθώος, αλλά λέω ότι δεν είμαι ένας βιαστής», δήλωσε στο δικαστήριο ο 43χρονος κατηγορούμενος.

Ο 53χρονος Τιερί Πα., δήλωσε πως βρισκόταν υπό την επιρροή του Ντομινίκ Πελικό την περίοδο των βιασμών της Ζιζέλ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο 34χρονος, επικεφαλής εργοταξίου, Αντριέν Λ. δήλωσε στο δικαστήριο: «Δεν μού αρέσει ο όρος επιρροή, αλλά κατάφερε να με κάνει να τον εμπιστευτώ και να με πάει εκεί όπου ήθελε». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αν είμαι σε αυτή την κατάσταση, είμαι εγώ που έβαλα τον εαυτό μου σε αυτό».

«Μπήκα στο δωμάτιο, είδα τη γυναίκα γυμνή στο κρεβάτι...»

Ο 52χρονος κατηγορούμενος Ζαν Τ. δήλωσε στο δικαστήριο πως μετά την άφιξή του στην οικία του ζεύγους Πελικό, ο βασικός κατηγορούμενος τον είχε ναρκώσει και έμεινε ναρκωμένος επί δύο ώρες. «Μπήκα στο δωμάτιο, είδα τη γυναίκα γυμνή στο κρεβάτι, τον βλέπω να κάνει έρωτα στη γυναίκα του και μετά δεν θυμάμαι τίποτα», δήλωσε ο 52χρονος. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ξύπνησε μέσα στο αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ και δεν θυμάται τίποτα από όσα φαίνεται να κάνει σε επτά διαφορετικά βίντεο, που εντόπισε η αστυνομία μετά από έρευνα στην οικία του ζεύγους Πελικό.

Ο βασικός κατηγορούμενος Ντομινίκ Πελικό αντέκρουσε τους συγκατηγορούμενους του στο δικαστήριο και ανέφερε: «Όλοι έβγαζαν τα ρούχα τους στην κουζίνα και λένε πως ήταν υπό επιρροή επειδή ήταν γυμνοί. Όμως, γνώριζαν πολύ καλά πως έβγαζαν τα ρούχα τους στην κουζίνα για να μπορούν να φύγουν γρήγορα χωρίς να αφήσουν τίποτα σε περίπτωση που η κυρία ξυπνήσει». Ο Πελικό δήλωσε για όλους τους κατηγορούμενους πως «είχαν πλήρη γνώση για αυτό που θα συνέβαινε».

Υπάρχει όμως ένα σημείο στο οποίο μέχρι τώρα συμφωνούν όλοι οι κατηγορούμενοι.  Αν και οι περισσότεροι έχουν δηλώσει ότι νόμιζαν πως συμμετείχαν σε ένα σεξουαλικό παιχνίδι του ζεύγους Πελικό, συμφωνούν πως δεν είχαν την συναίνεση του θύματος για τις σεξουαλικές πράξεις με την Ζιζέλ. Όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ροζέρ Αρατά ρώτησε την Πέμπτη έναν προς έναν τους κατηγορουμένους, αν το θύμα συναίνεσε στην επιλογή παρτενέρ και στις σεξουαλικές πράξεις, όλοι απάντησαν «όχι». Ο δικηγόρος της Ζιζέλ Πελικό, Στεφάν Μπαμπονό, απευθυνόμενος σε έναν από τους βιαστές, τον ρώτησε: «Οπότε, παραδέχεστε πως διαπράξατε βιασμό;». «Λογικά ναι, γιατί δεν υπάρχει συναίνεση», απάντησε ο κατηγορούμενος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αν οι αδελφοί Μενέντεζ κακοποιούνταν σεξουαλικά από τους γονείς τους, επανεξετάζει η εισαγγελία

Διεθνή / Το αν οι αδελφοί Μενέντεζ κακοποιούνταν σεξουαλικά από τους γονείς τους, επανεξετάζει η εισαγγελία

Άρθρο για την απελευθέρωσή τους από την Κιμ Καρντάσιαν - «Να δείξουμε σε αυτά τα θύματα αιμομιξίας το έλεος που τους αξίζει», λένε οι υποστηρικτές των αδελφών που βρίσκονται στη φυλακή για τη δολοφονία των γονιών τους
LIFO NEWSROOM
Μέση Ανατολή: Θρίλερ με τον νέο ηγέτη της Χεζμπολάχ – Έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Θρίλερ με τον νέο ηγέτη της Χεζμπολάχ – Έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης

Oι New York Times, επικαλούμενοι τρεις Ισραηλινούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, αναφέρουν πως η επίθεση του Ισραήλ είχε στόχο μία συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο Χασέμ Σαφιεντίν
LIFO NEWSROOM