Τραγωδία στη Μάγχη: Νεκροί τέσσερις μετανάστες - Παιδί «ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου» σε βάρκα

Τραγωδία στη Μάγχη: Νεκροί τέσσερις μετανάστες - Παιδί «ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου» σε βάρκα Facebook Twitter
Μετανάστες διασχίζουν τη Μάγχη με ένα μικρό σκάφος / Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού δύο ετών, έχασαν τη ζωή τους κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μάγχη, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

Το πτώμα του παιδιού βρέθηκε σε μια βάρκα, ενώ τρεις ενήλικες έχασαν τη ζωή τους σε ένα ξεχωριστό περιστατικό σε μια άλλη βάρκα, δήλωσε ο Ζακ Μπιλάντ, νομάρχης της περιοχής Pas-de-Calais. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπρουνό Ρεταγιώ δήλωσε ότι το παιδί «ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου σε μια βάρκα», κάνοντας λόγο για μια «τρομερή τραγωδία» και ότι οι διακινητές ανθρώπων «έχουν το αίμα αυτών των ανθρώπων στα χέρια τους».

Οι διασώστες βρήκαν το παιδί στη βάρκα το πρωί του Σαββάτου και ένα τραυματισμένο άτομο μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Μπουλόν, ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η βάρκα των μεταναστών, η οποία κατευθυνόταν προς το Ηνωμένο Βασίλειο, κάλεσε για βοήθεια και οι διασώστες περισυνέλεξαν 14 άτομα που επέβαιναν σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένου του παιδιού. Οι υπόλοιποι επιβάτες του σκάφους συνέχισαν το ταξίδι τους. «Η κυβέρνησή μας θα εντείνει τη μάχη εναντίον αυτών των μαφιών που πλουτίζουν οργανώνοντας αυτά τα περάσματα θανάτου», ανέφερε ο Ρεταγιώ σε ανάρτησή του στο Χ.

Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ, με ανάρτηση επίσης στο X, χαρακτήρισε τους θανάτους «τρομακτικούς», προσθέτοντας ότι «οι συμμορίες εγκληματιών λαθρεμπόρων συνεχίζουν να οργανώνουν αυτές τις επικίνδυνες διελεύσεις με βάρκες». «Οι συμμορίες δεν νοιάζονται αν οι άνθρωποι ζουν ή πεθαίνουν - πρόκειται για ένα τρομερό εμπόριο ζωών» είπε, σημειώνοντας ότι είχε έρθει σε επαφή με τον Ρεταγιώ το Σάββατο και ότι συναντήθηκαν στην Ιταλία κατά τη συνάντηση της G7 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπου συζήτησαν το μεταναστευτικό.

Ένα σχέδιο δράσης που συμφωνήθηκε σε εκείνη τη συνάντηση «σημαίνει νέες διεθνείς κοινές ομάδες έρευνας για την καταδίωξη των συμμοριών, της χρηματοδότησης και των αλυσίδων εφοδιασμού», είχε δηλώσει προηγουμένως. Την Τρίτη (1/10), ο Γάλλος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική.

Ο Μπαρνιέ δήλωσε ότι θα είναι «αμείλικτος» με τους διακινητές ανθρώπων, προσθέτοντας ότι «εκμεταλλεύονται τη δυστυχία και την απόγνωση» και ενθαρρύνουν τους αιτούντες άσυλο χωρίς χαρτιά να διασχίσουν τη Μάγχη και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

*Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM