ΓΙΑΧΙΑ ΣΙΝΟΥΑΡ

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει το ενδεχόμενο κοινού καλωδίου φόρτισης στις ηλεκτρικές συσκευές

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει το ενδεχόμενο κοινού καλωδίου φόρτισης στις ηλεκτρικές συσκευές Facebook Twitter
Φωτ: Pixabay
0

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει το ενδεχόμενο να απαιτήσει από όλες τις νέες ηλεκτρονικές συσκευές να χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο καλωδίου φόρτισης.

Πρόκειται για μια αλλαγή στάσης, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν αντίθετο στην ψήφιση από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2022 του νόμου για κοινό καλώδιο φόρτισης.

Ο νόμος της ΕΕ αποσκοπεί στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων, απαιτώντας από τους κατασκευαστές μικρών και μεσαίων ηλεκτρονικών συσκευών να χρησιμοποιούν φορτιστές USB-C.

Η Apple επέκρινε την απόφαση, αλλά τελικά εγκατέλειψε τα καλώδια φόρτισης της τύπου lightning για τα iPhone από το 2023.

Τα ηλεκτρονικά αγαθά, από κινητά τηλέφωνα έως ηλεκτρονικούς αναγνώστες και ακουστικά, εξακολουθούν να διαφέρουν ως προς τις απαιτήσεις τους για θύρες φόρτισης και καλώδια.

Μετά το νόμο της ΕΕ, πολλές συσκευές χρησιμοποιούν πλέον καλώδια φόρτισης USB-C, αν και ορισμένες εξακολουθούν να απαιτούν άλλα καλώδια όπως micro-USB.

Οι ομάδες καταναλωτών έχουν συχνά επισημάνει τον αριθμό των διαφορετικών καλωδίων που απαιτούνται για τις ηλεκτρικές συσκευές.

Η Materials Focus, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ενθαρρύνει την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση ηλεκτρικών ειδών, καλεί τους καταναλωτές να ανακυκλώνουν τα παλιά καλώδια για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για το περιεχόμενο χαλκού τους.

Έρευνα της εκστρατείας της Recycle Your Electricals (Ανακυκλώστε τα ηλεκτρικά σας) έδειξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει περισσότερα από 600 εκατομμύρια αχρησιμοποίητα ή καλώδια που απορρίπτονται .

Ωστόσο, ορισμένοι έχουν προειδοποιήσει προηγουμένως ότι η οδηγία της ΕΕ θα οδηγήσει σε αύξηση των απορριπτόμενων καλωδίων lightning τα επόμενα χρόνια λόγω της αλλαγής στα προϊόντα της Apple.

Mε πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΓΙΑΧΙΑ ΣΙΝΟΥΑΡ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βαρκελώνη αναζητεί τρόπους διαχείρισης του υπερτουρισμού: «Δεν είναι βιώσιμο»

Περιβάλλον / Η Βαρκελώνη αναζητεί τρόπους διαχείρισης του υπερτουρισμού: «Δεν είναι βιώσιμο»

Ένδειξη της δυσαρέσκειας των κατοίκων της Βαρκελώνης αποτελούν τα γκράφιτι με το σύνθημα «Τουρίστες πηγαίνετε σπίτια σας» και οι διαδηλώσεις κατά του υπερτουρισμού
LIFO NEWSROOM
Πίννα στην Ελλάδα: Ζωντανοί πληθυσμοί μόνο στον Αμβρακικό και στην Καλλονή

Περιβάλλον / Πίννα στην Ελλάδα: Ζωντανοί πληθυσμοί μόνο στον Αμβρακικό και στην Καλλονή

Η πίννα μαλάκιο με όστρακο, μπορεί να ξεπεράσει το 1 μ. σε μήκος και έχει σημαντικό οικολογικό ρόλο - Είναι ενδημικό της Μεσογείου και  θεωρείται είδος «Κρισίμως Κινδυνεύον»
LIFO NEWSROOM