Ινδονησία: 106 υπουργοί στη νέα κυβέρνηση - Σε στρατιωτική κατασκήνωση τους πηγαίνει ο πρόεδρος

Ινδονησία: 106 υπουργοί στη νέα κυβέρνηση - Σε στρατιωτική κατασκήνωση τους πηγαίνει ο πρόεδρος Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Όχι μόνο όρισε 106 συνολικά υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά ο νέος πρόεδρος της Ινδονησίας, πρώην στρατηγός Πραμπόβο Σουμπιάντο, τους πηγαίνει σε στρατιωτική κατασκήνωση για την αρχή της θητείας τους. 

Ο πρώην στρατηγός Πραμπόβο Σουμπιάντο ορκίστηκε πρόεδρος της Ινδονησίας, την Κυριακή και αμέσως μετά ανακοίνωσε το μεγαλύτερο υπουργικό συμβούλιο της χώρας από τη δεκαετία του 1960. Ο 73χρονος, ο οποίος επί δεκαετίες αντιμετώπιζε καταγγελίες για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ορκίστηκε την Κυριακή ως ο όγδοος πρόεδρος της χώρας.

Η εκλογή του σημαίνει το τέλος της εποχής του Τζόκο Ουιντόντο, γνωστό και ως Τζοκόουι, ο οποίος προήδρευσε επί μια δεκαετία φέρνοντας οικονομική ανάπτυξη και νέες υποδομές στη χώρα. Έχοντας αποτύχει δύο φορές να γίνει πρόεδρος, ο Πραμπόβο κατάφερε τελικά να φτάσει στο υψηλότερο αξίωμα αφού κέρδισε πάνω από το 58% των ψήφων στις εκλογές του Φεβρουαρίου, έναντι δύο αντιπάλων.

Στην εναρκτήρια ομιλία του την Κυριακή, υποσχέθηκε να εξαλείψει τη διαφθορά, τη φτώχεια και είπε ότι θα είναι πρόεδρος για όλους τους Ινδονήσιους. «Πρέπει πάντα να συνειδητοποιούμε ότι ένα ελεύθερο έθνος είναι εκεί όπου οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι», είπε ο πρόεδρος σε μια φλογερή ομιλία που διήρκεσε σχεδόν μία ώρα. «Πρέπει να απελευθερωθούν από τον φόβο, τη φτώχεια, την πείνα, την άγνοια, την καταπίεση, τα βάσανα».

Αργότερα την Κυριακή, διόρισε 48 υπουργούς και 58 υφυπουργούς - συνολικά 106 άτομα, την ώρα που το υπουργικό συμβούλιο του Ουιντόντο είχε 64 μέλη.

Ινδονησία: 106 υπουργοί στη νέα κυβέρνηση - Σε στρατιωτική κατασκήνωση τους πηγαίνει ο πρόεδρος Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

Ο νέος πρόεδρος ωστόσο διατήρησε στις θέσεις τους τον υπουργό Οικονομικών Sri Mulyani Indrawati και του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου Airlangga Hartarto, ένα σημάδι της συνέχειας της πολιτικής στη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ινδονησία: 106 υπουργοί στη νέα κυβέρνηση - Σε στρατιωτική κατασκήνωση τους πηγαίνει ο πρόεδρος Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

Το υπουργικό συμβούλιο ορκίστηκε σήμερα, Δευτέρα και θα ξεκινήσει τη θητεία του με έναν μάλλον παράδοξο τρόπο: Με μια τριήμερη κατασκήνωση σε στρατιωτική ακαδημία στην κεντρική Ιάβα. Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί θα κοιμούνται σε σκηνές, με στόχο να δεθούν ως υπουργικό συμβούλιο και να κατανοήσουν το όραμα του νέου προέδρου, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο τον υπουργό προστασίας μεταναστών Abdul Kadir Karding.

Με πληροφορίες από BBC

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η ΕΕ χρηματοδοτεί τουρκικό πανεπιστήμιο που στηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καταγγέλλει γερουσιαστής

Διεθνή / Γαλλία: Η ΕΕ χρηματοδοτεί τουρκικό πανεπιστήμιο που στηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καταγγέλλει γερουσιαστής

Το Ισλαμικό Επιστημονικό Πανεπιστήμιο του Γκαζιάντεπ έλαβε ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις ύψους 250.000 ευρώ - Να τερματιστεί η συνεργασία, ζητούν οι Γάλλοι κεντροδεξιοί
LIFO NEWSROOM