Ο Μασκ καλεί μέσω Χ τον βασιλιά Κάρολο να διαλύσει το Βρετανικό Κοινοβούλιο

Ο Μασκ καλεί μέσω Χ τον βασιλιά Κάρολο να διαλύσει το Βρετανικό Κοινοβούλιο Facebook Twitter
Έλον Μασκ/ Φωτ.: EPA
0

Ο Έλον Μασκ, δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας X (πρώην Twitter) και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, προκάλεσε νέα αντιπαράθεση με την κυβέρνηση των Εργατικών, κάνοντας retweet μια ανάρτηση που καλούσε τον βασιλιά Κάρολο να διαλύσει το κοινοβούλιο και να προκηρύξει νέες γενικές εκλογές.

Ο Μασκ επέκρινε έντονα την κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ για την αποτυχία της να αντιμετωπίσει συμμορίες που βίαζαν συστηματικά νεαρά κορίτσια, επικεντρώνοντας την κριτική του σε περιπτώσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης που αφορούσαν Βρετανούς-Ασιάτες άνδρες στο Όλνταμ του Μάντσεστερ. Επίσης, κατηγόρησε την υπουργό Προστασίας Jess Phillips, καλώντας ακόμη και για τη φυλάκισή της.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στην πλατφόρμα του, ο Μασκ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυβερνητική στάση, αναφέροντας ότι το θέμα της συστηματικής κακοποίησης παιδιών αντιμετωπίζεται με αδιαφορία.

Ο Wes Streeting, υπουργός Υγείας των Εργατικών, απάντησε στις επικρίσεις του Μασκ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση παίρνει το ζήτημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών "απίστευτα σοβαρά". Παράλληλα, σημείωσε ότι οι Εργατικοί εφαρμόζουν πλήρως τις συστάσεις της ανεξάρτητης έρευνας για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, υπό την ηγεσία του καθηγητή Alexis Jay.

«Ορισμένες από τις επικρίσεις που έχει κάνει ο Έλον Μασκ είναι παραπληροφορημένες και εσφαλμένες», δήλωσε ο Streeting κατά την επίσκεψή του σε οίκο φροντίδας στο Carlisle. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα καλωσόριζε τη συνεργασία του Μασκ για την αντιμετώπιση σοβαρών κοινωνικών ζητημάτων μέσω της πλατφόρμας του.

Αντιδράσεις από Τόρις και Εργατικούς

Η αντιπαράθεση δεν περιορίστηκε στους Εργατικούς, καθώς και οι Συντηρητικοί (Τόρις) επέκριναν τον Μασκ για τη διάδοση «ανακριβών πληροφοριών». Η συζήτηση για τον ρόλο των κοινωνικών μέσων στη διαχείριση ευαίσθητων θεμάτων, όπως η κακοποίηση παιδιών, ανέδειξε την ανάγκη συνεργασίας ανάμεσα σε κυβερνήσεις και τεχνολογικούς κολοσσούς.

Με αυτή τη νέα διαμάχη, ο Μασκ συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής, ενώ παραμένει ανοιχτό το αν η κριτική του θα επηρεάσει την πολιτική συζήτηση για τα θέματα αυτά στη Βρετανία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Blue Origin: Επιβιβάστηκε κι ετοιμάζεται για εκτόξευση η γυναικεία αποστολή με Κέιτι Πέρι και Λορίν Σάντσεθ

Διεθνή / Live εικόνα: Εκτοξεύθηκε η γυναικεία αποστολή της Blue Origin με Κέιτι Πέρι και Λορίν Σάντσεθ

Επέστρεψαν με ασφάλεια στις 16:42 - Ακούστηκαν επιφωνήματα ενθουσιασμού από το διαστημόπλοιο - Σε αγαπώ και ήθελα να είμαι μαζί σου, είπε ο Τζεφ Μπέζος στην αγαπημένη του Λορίν Σάντσεθ, λίγο πριν την εκτόξευση
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στοιχημάτων στη Βρετανία: Κατηγορίες σε 15 άτομα, ανάμεσά τους πρώην συνεργάτης του Σούνακ

Διεθνή / Σκάνδαλο στοιχημάτων στη Βρετανία: Κατηγορίες σε 15 άτομα, ανάμεσά τους πρώην συνεργάτης του Σούνακ

Το Συντηρητικό Κόμμα ανακοίνωσε την άμεση αναστολή των εμπλεκόμενων στελεχών του, ενώ το Εργατικό Κόμμα κάλεσε σε πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία, κάνοντας λόγο για «σοβαρή παραβίαση δεοντολογίας»
LIFO NEWSROOM
Βρετανίδα στους Times: «Κατήγγειλα τους άνδρες που με βίασαν στην Κύπρο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι»

Διεθνή / Βρετανίδα τουρίστρια στους Times: «Κατήγγειλα τους άνδρες που με βίασαν στην Κύπρο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι»

Το μαρτύριο μιας Βρετανίδας που δέχθηκε επίθεση από πέντε άνδρες εγείρει περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στην Κύπρο, γράφουν οι Times
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πολεμικό της πλοίο - Νέες δορυφορικές φωτογραφίες

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πολεμικό της πλοίο - Νέες δορυφορικές φωτογραφίες

Η ναυτική δύναμη της Βόρειας Κορέας υπολογίζεται σε περίπου 400 περιπολικά σκάφη και 70 υποβρύχια, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών των ΗΠΑ (DIA) από το 2021
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος στην Ουκρανία: 13χρονος ήρωας γλιτώνει από φλεγόμενο λεωφορείο και βοηθά άλλους να σωθούν στο Σούμι

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: 13χρονος γλιτώνει από φλεγόμενο λεωφορείο και βοηθά άλλους να σωθούν στο Σούμι

Η ρωσική επίθεση καταδικάστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε «φρικτό» το χτύπημα στο Σούμι, αποφεύγοντας ωστόσο να κατονομάσει ευθέως τη Ρωσία ως υπεύθυνη
LIFO NEWSROOM