Η Νότια Κορέα διατάσσει τα αεροδρόμια να εγκαταστήσουν κάμερες ανίχνευσης πτηνών

Η Νότια Κορέα διατάσσει τα αεροδρόμια να εγκαταστήσουν κάμερες ανίχνευσης πτηνών Facebook Twitter
Συντριβή αεροσκάφους στη Νότια Κορέα/ Φωτογραφία: Getty Images
0

Όλα τα αεροδρόμια της Νότιας Κορέας θα πρέπει να εγκαταστήσουν κάμερες ανίχνευσης πτηνών και ραντάρ θερμικής απεικόνισης, μετά το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και στοίχισε τη ζωή σε 179 άτομα. Η εγκατάσταση θα γίνει το 2026.

Οι ερευνητές δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι βρήκαν στοιχεία για χτύπημα πουλιού στο αεροπλάνο Boeing 737-800 - με φτερά και κηλίδες αίματος που βρέθηκαν και στους δύο κινητήρες του αεροπλάνου. Η έρευνα για τη συντριβή -την πιο θανατηφόρα επί νοτιοκορεατικού εδάφους- συνεχίζεται ακόμη, αλλά θα επικεντρωθεί στο ρόλο του χτυπήματος πουλιού καθώς και σε μια τσιμεντένια κατασκευή στο τέλος του διαδρόμου προσγείωσης, στην οποία προσέκρουσε το αεροπλάνο μετά την αναγκαστική προσγείωσή του.

Το ραντάρ ανίχνευσης πουλιών ανιχνεύει το μέγεθος και τις διαδρομές των κινήσεών τους και μεταδίδει τις πληροφορίες αυτές στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. 

Επί του παρόντος, μόνο τέσσερα αεροδρόμια στη Νότια Κορέα είναι εξοπλισμένα με κάμερες θερμικής απεικόνισης. Δεν είναι σαφές αν κάποιο από αυτά διαθέτει ραντάρ ανίχνευσης πτηνών.

Οι χώροι που προσελκύουν τα πουλιά, όπως οι χωματερές σκουπιδιών, πρέπει επίσης να απομακρυνθούν από τα αεροδρόμια.

Νωρίτερα τον περασμένο μήνα, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι επτά αεροδρόμια θα προσαρμόσουν τις περιοχές ασφαλείας των διαδρόμων τους μετά από επανεξέταση όλων των αεροδρομίων της χώρας που πραγματοποιήθηκε μετά το δυστύχημα.

Τα αίτια της συντριβής είναι ακόμη άγνωστα, αλλά ειδικοί σε θέματα ασφάλειας των αερομεταφορών είχαν δηλώσει ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερος αν δεν υπήρχε η κατασκευή στην οποία προσέκρουσε το αεροπλάνο μετά την αναγκαστική προσγείωση.

Το χρονικό της μεγαλύτερης αεροπορικής τραγωδίας στη Νότια Κορέα

Στις 29 Δεκεμβρίου, το αεροπλάνο, της οικονομικής αεροπορικής εταιρείας Jeju Air, είχε απογειωθεί από την Μπανγκόκ με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Muan στα νοτιοδυτικά της χώρας. Περίπου στις 08:57 τοπική ώρα, τρία λεπτά αφότου οι πιλότοι ήρθαν σε επαφή με το αεροδρόμιο, ο πύργος ελέγχου ενημέρωσε το πλήρωμα να είναι προσεκτικό για «δραστηριότητα πουλιών».

Στις 08:59, ο πιλότος ανέφερε ότι το αεροπλάνο είχε χτυπήσει ένα πουλί και δήλωσε σήμα κινδύνου.

Στη συνέχεια, ο πιλότος ζήτησε άδεια προσγείωσης από την αντίθετη κατεύθυνση, κατά τη διάρκεια της οποίας προσγειώθηκε με κοιλιά χωρίς να έχει ανοίξει το σύστημα προσγείωσης. Ξεπέρασε τον διάδρομο προσγείωσης και εξερράγη αφού προσέκρουσε στην τσιμεντένια κατασκευή, κατέληξε η προκαταρκτική έκθεση έρευνας.

Οι καταγραφείς δεδομένων πτήσης και φωνής στο πιλοτήριο σταμάτησαν να καταγράφουν τέσσερα λεπτά πριν από την καταστροφή, όπως διαπίστωσε αργότερα η έρευνα για τα μαύρα κουτιά.

Οι 179 επιβάτες του αεροσκάφους Boeing B737-800 ήταν ηλικίας μεταξύ τριών και 78 ετών, αν και οι περισσότεροι ήταν 40, 50 και 60 ετών. Δύο μέλη του πληρώματος καμπίνας ήταν οι μόνοι επιζώντες.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM