Βαρουφάκης: «Αγράμματος, κίτρινος υπαλληλίσκος ο Ρεν»

Βαρουφάκης: «Αγράμματος, κίτρινος υπαλληλίσκος ο Ρεν» Facebook Twitter
3

Στο θέμα του λάθους του ΔΝΤ αναφέρθηκε ο καθηγητής Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Δεν ήταν λογιστικό το λάθος του ΔΝΤ, ήταν πολιτική απόφαση» είπε ο κ. Βαρουφάκης, συμπληρώνοντας: «Επέβαλαν στους οικονομολόγους τους να πουν ψέματα …αυτός ο αγράμματος, κίτρινος υπαλληλίσκος» δεν παραδέχεται τώρα τα περί λάθους, διότι σ' αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνει άμεσα ένα τεράστιο κούρεμα του ελληνικού χρέους.»

«Εχει υποχρέωση ως υπαλληλίσκος τρίτης κατηγορίας που είναι να αρνηθεί το λάθος του ΔΝΤ. Και το αρνείται» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης για τον όλι Ρεν.

«Η Ελλάδα έχει πλέον πρωτογενές πλεόνασμα. Πρέπει να πει επιτέλους στον κ. Ρεν ότι εμείς δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση αν εσύ δεν θες να αλλάξεις τον πολλαπλασιαστή, αν δεν αναθεωρηθεί το Μνημόνιο» επεσήμανε ο οικονομολόγος, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί απειλή για τους δανειστές.  

«Καταστρέψαμε ζωές για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως ατού απέναντι στον Ολι Ρεν και την Μέρκελ. Ο Ρεν και ο Ντράγκι είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Αλλά αν δεν τους απειλήσουμε δεν θα πάρουμε τίποτα» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM