Ο Ηλεκτρονικός Στρατός Αντεπιτίθεται

Ο Ηλεκτρονικός Στρατός Αντεπιτίθεται Facebook Twitter
0

Ενώ η κρίση στη Συρία κλιμακώνεται, με την εμπλοκή της Χεζμπολά, τον Μπάρακ Ομπάμα να ανοίγει και πάλι τον διάλογο περί ύπαρξης χημικών όπλων και τη ζωή των κατοίκων στη Δαμασκό να μετατρέπεται σε ρώσικη ρουλέτα, οι χάκερς «παίρνουν το όπλο τους».

Μετά την «επίθεση» στον λογαριασμό του Associated Press στο twitter, την περασμένη Τρίτη, και την δημοσίευση ενός πλαστού tweet που μετέδιδε εκτάκτως τον τραυματισμό του Μπάρακ Ομπάμα μετά από βομβαρδισμό του Λευκού Οίκου, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε ελεύθερη πτώση κατά 143 μονάδες, οι μέτοχοι, οι επενδυτές και η κοινή γνώμη πανικοβλήθηκαν για λίγα λεπτά (το tweet διορθώθηκε πολύ γρήγορα από τους εργαζομένους του AP) και ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός έτριψε με ικανοποίηση τα δάχτυλά του πάνω από το πληκτρολόγιο.


Ο Ηλεκτρονικός Στρατός Αντεπιτίθεται Facebook Twitter

Τα λίγα λεπτά που άλλαξαν τον (ηλεκτρονικό) κόσμο κλονίζοντας την αξιοπιστία των social media και αποδεικνύοντας ότι όλοι ανεξαιρέτως έχουν ευάλωτο ηλεκτρονικό προφίλ, απέδειξαν ότι βρισκόμαστε στο χείλος ενός ακήρυχτου κυβερνοπολέμου. Θύματά του «όλα τα κύρια Δυτικά media, που δυσφημούν τον Μπασάρ Αλ Άσαντ και το καθεστώς του ενώ παράλληλα διασπείρουν την δική τους κατασκευασμένη αλήθεια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή ανάληψης ευθύνης για σειρά επιθέσεων ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός.

Ο Guardian, το BBC, το Al Jazeera, ο σταθμός France 24 TV, η κυβέρνηση του Κατάρ, ο πρόεδρος της FIFA Sepp Blatter και ο εθνικής εμβέλειας Δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός των ΗΠΑ (National Public Radio) έχουν δει τους χακαρισμένους λογαριασμούς τους στο twitter να μεταδίδουν «περίεργα μηνύματα», που παρά το γεγονός ότι δείχνουν να είναι τυχαίες ή άκακες ενέργειες είναι αποτέλεσμα προσεκτικής μελέτης. Οι στόχοι δείχνουν να επιλέγονται τόσο λόγω της αντι-Άσαντ στάσης τους όσο και της δημοφιλίας τους με σκοπό αφενός να χάσουν το κύρος τους και αφετέρου να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό κοινό για τους «ηλεκτρονικούς στρατιώτες», που έχουν ξεκινήσει τη δράση τους σχεδόν ταυτόχρονα με τον εμφύλιο πόλεμο.

Ο Ηλεκτρονικός Στρατός Αντεπιτίθεται Facebook Twitter

Φέρονται ενάντια της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που θεωρούν ότι ενορχηστρώνει τον πόλεμο στη Συρία και σε πρακτικό επίπεδο τους μπλοκάρουν την ελεύθερη πρόσβαση στα social media, χαρακτηρίζουν τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» των ανταρτών ως τρομοκρατικό και διακηρύσσουν ότι θέλουν απλά να υπερασπιστούν τη χώρα τους εναντίον των «τρομοκρατών». Παραδόξως η αμερικανική ειδησεογραφική σελίδα global post τους δίνει προβάδισμα...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM