Την ώρα που ο μακάβριος απολογισμός από την κατάρρευση του κτιρίου στο Μπανγκλαντές ξεπερνά τους 600 νεκρούς, νέες αποκαλύψεις έρχονται στην επιφάνεια.
Ο αρχιτέκτονας του κτιρίου δήλωσε ότι ο αρχικός του προορισμός δεν ήταν η στέγαση εργοστασίου ρούχων με βαρέα μηχανήματα και εννέα ορόφους, αλλά εμπορικού κέντρου και γραφείων με έξι.
Παράλληλα, συνεχίζεται η επώδυνη διαδικασία των αναγνωρίσεων. «Μεταξύ των σορών που ανασύρθηκαν τα τελευταία λεπτά, αναγνωρίσαμε τρία άτομα από τα κινητά τους τηλέφωνα και τις ταυτότητές τους», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας Σεΐκ Μιζανούρ Ραχμάν.
Περίπου 3.000 εργάτες βρίσκονταν στο Πλάζα Ράνα, όταν αυτό κατέρρευσε στις 24 Απριλίου.
Δέκα ημέρες μετά το τραγικό συμβάν, τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να ανασύρουν νεκρούς από τα ερείπια. Στην περίβολο του κτίσματος συγγενείς περιμένουν είτε να ακούσουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους που επισήμως θεωρούνται αγνοούμενοι, είτε καλούνται να μαζέψουν ό,τι ψυχικό απόθεμα διαθέτουν και να αναγνωρίσουν κάποιον δικό τους μεταξύ των εκατοντάδων μη αναγνωρισμένων σορών.
Τα εργαστήρια που στεγάζονταν στο κτίριο παρήγαγαν ρούχα δυτικών εταιρειών που επωφελούνταν από το χαμηλό εργασιακό κόστος.
Η κατάρρευσή του, εγείρει πιεστικά ερωτήματα όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας στο Μπανγκλαντές.
σχόλια