Αυστραλοί, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του πλανήτη

Αυστραλοί, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του πλανήτη Facebook Twitter
2

Η Αυστραλία αναδείχτηκε για Τρίτη συνεχή χρονιά το «πιο ευτυχές» ανάμεσα στα βιομηχανικά κράτη του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ, με κριτήρια, όπως η απασχόληση, το εισόδημα, το περιβάλλον και την υγεία.

Τη λίστα των πέντε «ευτυχέστερων κρατών» συμπληρώνουν η Σουηδία, ο Καναδάς, η Νορβηγία και η Ελβετία. Στην ετήσια έρευνα περιλαμβάνονται 30 κράτη και η Αυστραλία πρωτεύει με πάνω από 73% των κατοίκων της να αμείβονται με ποσά πάνω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.


Επιπλέον, το προσδόκιμο ζωής είναι μεγαλύτερο και φθάνει τα 82 χρόνια ενώ η ανάπτυξη συνεχίζεται, χωρίς διαστήματα ύφεσης ή στασιμότητας, τα τελευταία 20 χρόνια.


"Δεν υπάρχει κανείς κάτω από την ηλικία των 40  που ΝΑ έχει βιώσει μια ύφεση ως ενήλικο μέλος του εργατικού δυναμικού», δηλώνει ο Σαούλ Ισλέικ, οικονομολόγος της Bank of America-Merrill Lynch στο Σίδνεϊ.

Η δεκάδα των ευτυχέστερων βιομηχανικών χωρών:

1. Αυστραλία

2. Σουηδία

3. Καναδάς

4. Νορβηγία

5. Ελβετία

6. Ηνωμένες Πολιτείες

7. Δανία

8. Οι Κάτω Χώρες

9. Ισλανδία

10. Ηνωμένο Βασίλειο

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: Έφτιαξε poll για τον εαυτό του - «Μαριονέτα Σιωνιστών;» ή «Αντισημιτιστής;», τι απάντησαν όσοι ψήφισαν

Διεθνή / Έλον Μασκ: Έφτιαξε poll για τον ίδιο - «Μαριονέτα Σιωνιστών;» ή «Αντισημιτιστής;», τι απάντησαν όσοι ψήφισαν

Μετά τις αντιδράσεις με τις παρεμβάσεις του υπέρ ακροδεξιών κομμάτων και ότι «μόνο η AfD μπορεί να σώσει τη Γερμανία», ο δισεκατομμυριούχος έθεσε τέσσερις επιλογές
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Οι αρχές καταδικάζουν την υποστήριξη που λαμβάνει ο Μαντζιόνε, με την Επίτροπο της NYPD, Jessica Tisch, να δηλώνει: «Η γιορτή υπέρ ενός ψυχρού εγκλήματος είναι σοκαριστική και αποτρόπαιη»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσεις τον δείκτη της ευτυχίας βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Σίγουρα υπάρχουν κάποια βασικά κριτήρια που θα μπορούσαν να κάνουν τον άνθρωπο "ευτυχισμένο" δυστυχώς ή ευτυχώς όμως η ευτυχία είναι δύσκολο κατ'αρχάς να προσδιοριστεί ως έννοια, ας μην ξεχνάμε ότι σε τελική ανάλυση είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση. Το προσδόκιμο ζωής πάντως δεν φανερώνει σε καμία περίπτωση "ευτυχία" (δεν αναιρεί βέβαια και την ύπαρξη της).