Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοιαρίου που ναυάγησε στη Λαμπεντούζα

Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοιαρίου που ναυάγησε στη Λαμπεντούζα Facebook Twitter
0

Τον Μοενσαλέμ Χάλεντ, συνέλαβαν οι ιταλικές αρχές, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες φέρεται πως βρισκόταν στο τιμόνι του μοιραίου πλοιαρίου που ναυάγησε την περασμένη εβδομάδα κοντά στις ιταλικές ακτές.

Ο Τυνήσιος Χάλεντ, όπως κατήγγειλαν οι τοπικές αρχές, όλες αυτές τις ημέρες, βρισκόταν στο κέντρο προσωρινής κράτησης μεταναστών του νησιού κάνοντας και εκείνος πως είναι πρόσφυγας.

Μετά τη σύλληψή του, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά συρροή, πρόκλησης ναυαγίου και συνέργειας σε λαθρομετανάστευση.

Όπως αναφέρουν Ιταλοί αστυνομικοί, στο στόχαστρο των αρχών είναι τώρα ο βοηθός του καπετάνιου, επίσης Τυνήσιος, που κατά πληροφορίες και εκείνος καμώνεται τον πρόσφυγα στο κέντρο προσωρινής κράτησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, το πλοιάριο με τους περισσότερους από 500 μετανάστες έμεινε ακυβέρνητο κοντά στις ακτές της Ιταλίας.

Οι μετανάστες άναψαν φωτιά σε κουβέρτες προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή των πλοίων που τυχόν θα περνούσαν από εκεί, αλλά τελικά το πλοιάριο τυλίχτηκε στις φλόγες και βυθίστηκε.

Από τους περίπου 500 επιβαίνοντες, ανασύρθηκαν σώοι μόνο οι 155, ενώ μέχρι αυτή την ώρα 231 πρόσφυγες έχουν ανασυρθεί νεκροί από το ναυάγιο. Αριθμός που, όπως αναφέρουν οι αρχές, μπορεί τελικά να αυξηθεί δραματικά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM