The Face: Στέφανος Παπαγκίκας

The Face: Στέφανος Παπαγκίκας Facebook Twitter
0
Τι είναι το Plisskën Festival και πώς ξεκίνησε;

Είναι ένα ετήσιο μουσικό φεστιβάλ με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και όλο το φάσμα της μοντέρνας μουσικής σκηνής. Ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου του 2010 και τον Ιούνιο του 2014 θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά.

Ποια ήταν η καλύτερή του στιγμή μέχρι τώρα;

Η πρόσφατη βράβευσή μας για τις περιβαλλοντολογικές μας δράσεις από τα Greener Festival Awards με 2/4 αστέρια στην πρώτη μας μόλις χρονιά αξιολόγησης. Η υποψηφιότητά μας στα φετινά Εuropean Festival Awards για Best Small καθώς και Best Indoor European Festival. Το ότι συμπεριληφθήκαμε στην ειδική λίστα του Pitchfork για τα σημαντικότερα φεστιβάλ του καλοκαιριού για το 2013 ανάμεσα σε «θηρία», όπως το Primavera, το Coachella και το Bonaroo.

Τι θα κάνετε την Παρασκευή με το Yes it does;

Σίγουρα θα ξενυχτήσουμε. Επίσης, θα απολαύσουμε δύο από τους καλύτερους παραγωγούς της φετινής χρονιάς στην πιο δημιουργική τους φάση. Νομίζω ότι η χρονική στιγμή της μετάκλησης των Daniel Αvery και Xosar δεν θα μπορούσε να είναι πιο ιδανική.

Πιστεύεις στη συνεργασία των δημιουργικών ομάδων της πόλης;

Φυσικά. Συνεργαζόμαστε έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι –αν όχι όλοι– μεταξύ μας, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Πώς βλέπεις τα μουσικά πράγματα γενικότερα στην Αθήνα;

Τα τελευταία χρόνια, το λιγότερο συναρπαστικά. Πληθώρα συναυλιών, DJ sets και διάφορα events ανά εβδομάδα σε τέτοιο βαθμό, που είναι σχεδόν αδύνατον να τα προλάβεις όλα είτε χρονικά είτε οικονομικά. Μπορεί να έχουν αρχίσει να εκλείπουν οι μεγάλες παραγωγές (πράγμα που εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί), όμως π.χ. σε λίγες ώρες από τώρα εμφανίζονται η Laurel Halo με τον Bill Kouligas, προχτές έπαιζαν στην πόλη οι Graveyard, χθες ο Roman Flugel, μεθαύριο παίζουν οι Black Angels και ο Skream.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: 70 χρόνια, 103 εκδηλώσεις με Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Σε αυτήν την επετειακή χρονιά του φεστιβάλ, εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα, θα δούμε νέες και σημαντικές συμπράξεις -όσα έρχονται στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πειραιώς 260 και τον Λυκαβηττό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ