Το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου ψηφιοποιείται

Το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου ψηφιοποιείται Facebook Twitter
Η είσοδος του British Museum στο Λονδίνο - Wikipedia
2

Παρά την πρόσφατη εξαγορά της εταιρείας που κατασκεύασε το δημοφιλέστατο videogame Minecraft από την Microsoft για 2,5 δισ. δολάρια, και τις αντιδράσεις μιας μερίδας παικτών, η κοινότητα 16 εκατομμυρίων gamers του παιχνιδιού, συνεχίζει να είναι ενεργή και να θαυματουργεί με τις δημιουργίες της.

Έτσι, μετά την εντυπωσιακή ψηφιακή απεικόνιση του φανταστικού κόσμου της σειράς Game of Thrones, έως την τελευταία λεπτομέρεια, σειρά έχει το κτίσμα αλλά και τα 8 εκατομμύρια εκθέματα -μεταξύ των οποίων και τα αποκαλούμενα Ελγίνεια Μάρμαρα- του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου, σύμφωνα με το BBC.

Η ψηφιακή απεικόνιση τμήματος του Game of Thrones στο Minecraft

Το έργο, που βρίσκεται στα πρώτα στάδια της πραγμάτωσής του, εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών για την διεύρυνση απήχησης των Βρετανικών Μουσείων, Future Scheme και ζητά τη συνδρομή όλων των παικτών για την ολοκλήρωσή του. 

O αναλυτής του κλαδου των videogames, Ed Barton, δήλωσε στο BBC ότι ένα τέτοιο project είναι σαν να χτίζεις το μουσείο και τα εκθέματά του με τουβλάκια Lego, από το μηδέν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο "πόσο cool θα είναι να ζητηθεί σε κάποιον να ανακατασκευάσει ψηφιακά το Ελγίνεια Μάρμαρα , στο Minecraft".

Τech & Science
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κατά τα άλλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας, ουπς ήθελα να πω Ακρόπολης, πρέπει να πληρώσεις επιπλέον να πάρεις την άδεια για να φωτογραφίσεις τα εκθέματα. Στο Μουσείο του Καΐρου αυτό το αποκαλούν "μπαξίσι". (Να στείλω και μια φωτογραφία που πόζαρα δίπλα στη νεκρική μάσκα του Τουταγχαμών;)