Έναν πολύ δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο ανακύκλωσης ενός φαινομενικά άχρηστου υλικού, όπως το αφρολέξ που χρησιμοποιείται σε συσκευασίες, παρουσίασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Purdue των ΗΠΑ σε πρόσφατο συνέδριο τεχνολογίας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, ο καθηγητής Dr Pol και η επιστημονική ομάδα του, εμπνεόμενοι από τα υλικά συσκευασίας μηχανημάτων για το εργαστήριό τους, υπέβαλλαν το αφρολέξ σε θερμοκρασίες 600 βαθμών Κελσίου το οποίο λιώνοντας μετετράπη σε πλακέτες άνθρακα.
Στη συνέχεια ίσιωσαν τον άνθρακα δημιουργώντας λεπτές στρώσεις και μικροσωματίδια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως ηλεκτρόδια σε μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι έρευνες που έκανε η επιστημονική ομάδα, έδειξε ότι οι υβριδικές μπαταρίες που δημιούρηγσε, με τα φύλλα άνθρακα είχαν 15% μεγαλύτερη χωρητικότητα σε ενέργεια από τις κοινές μπαταρίες.
Μετά από αυτή την επιστημονική ανακάλυψη, οι ερευνητές ευελπιστούν οτι η μέθοδός τους θα χρησιμοποιηθεί στη δημιουργία μικρότερων σε όγκο, αλλά μεγαλύτερων σε χωρητικότητα, μπαταριών για smartphones και άλλα gadgets, σε διάστημα δύο χρόνων.
Δείτε το σχετικό βίντεο παρουσίασης της νέας "πράσινης" τεχνολογίας:
σχόλια