Λαγκάρντ: Ανησυχώ για το αν θα κάνει αυτά που συμφωνήσαμε ο Βαρουφάκης

Λαγκάρντ: Ανησυχώ για το αν θα κάνει αυτά που συμφωνήσαμε ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
9

«Φωτιές» ανάβει και πάλι η επικεφαλής του ΔΝΤ στην ελληνική κυβέρνηση μετά από δηλώσεις που έκανε στο αμερικανικό δίκτυο PBSBNewsHour.

Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε με νόημα πως την ανησυχεί το αν ο Γιάνης Βαρουφάκης θα εφαρμόσει όσα συμφώνησαν την στο ραντεβού της Ουάσινγκτον το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Είμαι ανήσυχη για το αν το κομμάτι της συζήτησής που κάναμε την Κυριακή του Πάσχα, θα υλοποιηθεί!» σημείωσε χαρακτηριστικά Κριστίν Λαγκάρντ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ζητάει παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το συνταξιοδοτικό για το οποίο τόνισε πως δεν είναι βιώσιμο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο, επιβαρύνει την ελληνική οικονομία και πρέπει άμεσα να αναμορφωθεί» .

Στην ίδια συνέντευξη η Λαγκάρντ άφησε αιχμές και προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις σημειώνοντας ότι «υποχώρησαν» μπροστά στις συντεχνίες και έφερε σαν παράδειγμα την περίπτωση με το μητρικό γάλα.  «Το μητρικό γάλα πωλούνταν αποκλειστικά στα φαρμακεία. Το προσπαθήσαμε, απελευθερώσαμε την αγορά και οι τιμές έπεσαν. Μετά, όμως, επέστρεψε η προηγούμενη κατάσταση και πλέον πωλείται πάλι μόνο στα φαρμακεία».

Σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο CNBC, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών της. Παράλληλα, η επικεφαλής του ΔΝΤ χαρακτήρισε καταστροφικό το σενάριο ενός Grexit και αναγνώρισε ότι η νέα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη λαϊκή εντολή.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Οταν η προεδρος του ΔΝΤ φερνει ως παραδειγμα για την αναγκαιοτητα -και την επιτυχια- των "μεταρρυθμισεων"την ιστορια του "βρεφικου γαλακτος"(...ακομη και αν τα πραγματα ειναι οπως τα ειπε..)τοτε τα ορια του γελοιου εχουν ,προ πολλου,ξεπερασθει.Οταν απο την χιονοστιβαδα των διενεργηθεισων "μεταρρυθμισεων"(...και οχι μονον των μεγαλων μειωσεων μισθων και συνταξεων και την τεραστια αυξηση των ανεργων και υποαπασχολουμενων)δεν φερνει ενα,εστω ενα,παραδειγμα "επιτευχθεντος μεταρρυθμιστικου ωφελους"για την χωρα,αγνοει δε πληρως την καταστροφη,ακριβως εξ αιτιας αυτων,της οικονομιας,της αγορας και της κοινωνιας,ενω εχει το θρασος να χρησιμοποιει μονον αυτη την "γαλακτικη φαιδροτητα" ως παραδειγμα,τοτε καθε συζητηση περι των "καλων προθεσεων" των "θεσμων" ειναι περιττη.Και ακρως υποτιμητικη για οποιον αποδεχεται να εμπλακει σε αυτην.
Καλά η Lagarde τους έκανε ρόμπα όλους τους Έλληνες κυβερνώντες διαχρονικά!Το ύφος της όταν μιλάει για το βρεφικό γάλα,τις μεταφορές και το συνταξιοδοτικό τα λέει όλα.
Το συνταξιοδοτικό εννοείται πως δεν είναι διατηρήσιμο σε αυτή τη μορφή αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ένας έλληνας πολιτικός απ' αυτούς της Βουλής που να έχει το θάρρος να το πει στον λαό. Όλοι μιλούν για κόκκινες γραμμές λες κι αν το ονομάσουμε κόκκινη γραμμή θα γίνει βιώσιμο.
Ας της πει καποιος της μαντάμ Λαγκάρντ ή τους μεταφραστές (δεν εχω την ορίτζιναλ έκδοση της δήλωσης) πως το γαλα εμπορίου που απευθύνεται σε νεογνά κ μωρα ΔΕΝ ειναι μητρικό. Ετσι για να ξέρουμε και για τι μιλαμε αρχικα... Και πως βασικα με το ρίχναμε λιγο παραπάνω βάρος στην ορθή ενημέρωση των νέων μητέρων απο το συστημα υγείας για τα οφέλη του μητρικου θηλασμου χωρίς συμβουλές που τον καταστρέφουν. Δεν θα είχαμε τα άθλια ποσοστά που εχουμε θηλάζοντων στους 6μηνες εστω (βλ. Συσταση ΠΟΥ για αποκλειστικό θηλασμο... Την συνέχεια της που συστήνει να συνεχίζεται μαζί με τις στέρεες τροφές μεχρι τα δυο την προσπερνάω γιατι θα μας παει αλλου) κ καθε οικογένεια θα γλίτωνε ενα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Οχι μονο βραχυπρόθεσμα αλλά κ μακροπρόθεσμα αν λάβουμε υπόψιν κ τα οφέλη για την υγεία.
πραγματικος κοσμος τωρα: πολλα μωρακια πρεπει να πινουν συμπληρωμα ειδικα απο τη στιγμη που η μεση μαμα ειναι 30-35 και εργαζομενη αντι για 20 χρονων με απειρο ελευθερο χρονο. Επισης το να πουλιεται το βρεφικο γαλα στα φαρμακεια και πανακριβο σε τιποτα δε συντελει στην ορθη χρηση του. Αν παω στο φαρμακειο και ζητησω δεκα κουτια ο φαρμακοποιος θα μου πει απλα '180 ευρω, δεχομαστε μετρητα και ντεμπιτ'. Οπως, εδω που τα λεμε, αν παω να ζητησω δεκα κουτια αντιβιωση.