Bild: Αυτά σκέφτεται για εμάς τους Γερμανούς ο Ν. Κοτζιάς

Bild: Αυτά σκέφτεται για εμάς τους Γερμανούς ο Ν. Κοτζιάς Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Το βιβλίο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά «Ελλάδα, αποικία χρέους» με υπότιτλο «Ευρωπαϊκή αυτοκρατορία και γερμανική πρωτοκαθεδρία» διάβασε η Bild «σταχυολογώντας» φράσεις από αυτό για να δημοσιεύσει άρθρο με τον τίτλο «Τι σκέφτεται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών για την Γερμανία».

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι ο σπουδασμένος στη Γερμανία Κοτζιάς είναι «ειδήμων» για να κρίνει τους Γερμανούς, «με καθόλου διπλωματικό τρόπο».

Τα αποσπάσματα που παρατίθενται από το βιβλίο είναι, μεταξύ άλλων,  τα εξής:

 «’Το νέο γερμανικό κράτος έχει τον ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη, αλλά τους λείπει ο πολιτισμός’ και συνεχίζει…η Γερμανία τιμωρεί τα άλλα κράτη, είναι άδικη και αγενής’. ‘Η υποκρισία’ από εκείνους που κυβέρνησαν τη Γερμανία ήταν ‘άνευ ορίων’».

«Η σημερινή Γερμανία λειτουργεί όπως κάποτε το στρατιωτικό κράτος της Πρωσίας –χωρίς τον στρατό. Στη Γερμανία έχουν πάρει τη θέση του στρατού το υπουργείο Οικονομικών και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και με αυτόν τον τρόπο κυριάρχησαν σε όλη την Ευρώπη…Η Γερμανία λειτουργεί σαν αποικιοκράτης».

«Στη Γερμανία επικρατεί οικονομικός εθνικισμός που οδηγεί σε οικονομικό ρατσισμό σε βάρος χωρών όπως η Ελλάδα».

Υπάρχει επίσης απόσπασμα στο οποίο ο συγγραφέας αναφέρει ότι οι Γερμανοί εποφθαλμιούν ορυκτά της Ελλάδας που οι ίδιοι δεν διαθέτουν και πως «κόμη και ο Χίτλερ είχε ακριβείς χάρτες που δημιουργήθηκαν με τα κοιτάσματα ορυκτών στην Ελλάδα ".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Είναι προφανές ότι η πρακτική της γερμανικής κυβέρνησης σε συνδυασμό με κάποιες γερμανικές φυλλάδες δεν επιβεβαιώνει ούτε λέξη από τα φερόμενα ως απόψεις του Κοτζιά!