Ρέντσι: Η Ευρώπη δεν μπορεί απλώς να συγκινείται μπροστά στη φωτογραφία του πνιγμένου παιδιού

Ρέντσι: Η Ευρώπη δεν μπορεί απλώς να συγκινείται μπροστά στη φωτογραφία του πνιγμένου παιδιού Facebook Twitter
0

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε σήμερα πως η ΕΕ δεν μπορεί να αρκείται στο να συγκινείται μπροστά σε εικόνες "που σφίγγουν την καρδιά και συγκλονίζουν την ψυχή", όπως αυτή του πνιγμένου μικρού σύρου πρόσφυγα.


"Η Ευρώπη δεν μπορεί απλώς να συγκινείται, πρέπει και να κινηθεί", δήλωσε ο Ρέντσι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον μαλτέζο ομόλογό του Τζόζεφ Μάσκατ στη Φλορεντία.


"Το γεγονός ότι ένας πατέρας προσπαθεί να επιστρέψει στο Κομπάνι για να θάψει την οικογένειά του" δεν οφείλεται "σε λάθος της Ευρώπης", δήλωσε. Όμως "η Ευρώπη έχει καθήκον να δώσει μια ενιαία απάντηση που να βασίζεται στο ευρωπαϊκό δικαίωμα στο άσυλο, σε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τη διαχείριση αυτής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, σε ευρωπαϊκά μέτρα επαναπατρισμού και σε μια συνολική στρατηγική (...) στις χώρες προέλευσης", εξήγησε.


"Πιστεύουμε πως μπροστά σ' αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είτε η Ευρώπη θα δώσει μια απάντηση πολιτική με Π κεφαλαίο, είτε θα χάσει το γόητρό της", επέμεινε.


"Δεν είναι ώρα για δημαγωγία, αλλά για σοβαρή πολιτική. Αν ένα παιδί κινδυνεύει να πνιγεί, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το σώσουμε", τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός εξηγώντας ότι περιμένει τις νέες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα.


Ο Τζόζεφ Μάσκατ, ο οποίος πρόκειται να φιλοξενήσει στις 11 και 12 Νοεμβρίου στη Βαλέτα μια διάσκεψη κορυφής Ευρώπης-Αφρικής για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη, επέμεινε από την πλευρά του στην αναγκαιότητα να τεθεί "μεσοπρόθσμα" ένα τέλος στο χάος στη Λιβύη, διότι "διαφορετικά θα επιδεινωθεί".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάλτα: Ελεύθερος με εγγύηση ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας για τη δολοφονία της Δάφνης Γκαλίζια

Διεθνή / Μάλτα: Ελεύθερος με εγγύηση ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας για τη δολοφονία της Δάφνης Γκαλίζια

Η οικογένεια της δημοσιογράφου Δάφνη Καρουάνα Γκαλιζία καταδικάζει τις καθυστερήσεις στη δίκη του Γόργκεν Φένεχ μετά τη σύλληψή του το 2019 για τη δολοφονία του 2017
LIFO NEWSROOM
Η συγκινητική ιστορία της «Νταίζη» του λαμπραντόρ: Την έκλεψαν και επέστρεψε επτά χρόνια μετά

Διεθνή / Η συγκινητική ιστορία της «Νταίζη» του λαμπραντόρ: Την έκλεψαν και επέστρεψε επτά χρόνια μετά

Η Νταίζη είναι πλέον 13 ετών και πάσχει από προβλήματα υγείας, όμως όσος χρόνος της απομένει θα είναι γεμάτος αγάπη, λέει το ζευγάρι των ηλικιωμένων που την ξαναβρήκε
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων Ισραηλινών ομήρων

Διεθνή / Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων, Ισραηλινών ομήρων

Περιστοιχισμένοι από μαχητές της Χαμάς, οι όμηροι Ορ Λεβί, Ελί Σαραμπί και Οχάντ Μπεν Αμί, που φαινόντουσαν αδυνατισμένοι και αδύναμοι, αναγκάστηκαν να μιλήσουν στα εβραϊκά μπροστά στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί
LIFO NEWSROOM