Ομοφυλόφιλα ζευγάρια που φιλιούνται είναι οι πρωταγωνιστές στο νέο ριζοσπαστικό σποτάκι της Χίλαρι Κλίντον

Ομοφυλόφιλα ζευγάρια που φιλιούνται είναι οι πρωταγωνιστές στο νέο ριζοσπαστικό σποτάκι της Χίλαρι Κλίντον Facebook Twitter
1

Η Χίλαρι Κλίντον έδωσε στη δημοσιότητα το νέο σποτ της προεκλογικής της καμπάνιας το οποίο στηρίζεται κυρίως στις δράσεις της ως συνήγορος για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ.

Το λίγο μεγαλύτερο από ένα λεπτό σποτάκι είναι χαμηλού προϋπολογισμού, και σε όλη τη διάρκεια του ακούγονται ομιλίες της Χίλαρι. Ακούγεται βαρετό και κοινότυπο, αλλά η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών, επέλεξε να κάνει κάτι ριζοσπαστικό και να μην εξαντλήσει  Το βίντεο περιλαμβάνει ομοφυλόφιλα ζευγάρια που φιλιούνται, αγκαλιάζονται και εκφράζουν την αγάπη τους. Και αυτό είναι κάτι που κανείς mainstream πολιτικός δεν έχει ξανακάνει σε καμία καμπάνια του.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως γενικά τους είναι δυσάρεστη η εικόνα ανθρώπων που φιλιούνται δημοσίως, ασχέτως φύλου, αλλά η αλήθεια είναι πως τα φιλιά ετεροφυλοφίλων έχουν κατακλύσει την κουλτούρα, την καθημερινότητα, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Οι άνθρωποι επιτρέπεται να φιληθούν οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς δεύτερες σκέψεις και μόνο κάποιος υπερβολικά πουριτανός θα παραπονεθεί Αυτό είναι ένα βασικό δικαίωμα της ετεροφυλοφιλίας. Αυτό όμως δε συμβαίνει με τους ομοφυλόφιλους και αυτό το ταμπού είναι που θέλει να αναδείξει η Χίλαρι μέσα από το διαφημιστικό της. Η καμπάνια προκάλεσε αρκετές συζητήσεις μια και είναι η πρώτη φορά που τέτοιες εικόνες χρησιμοποιούνται από κάποιον πολιτικό, ακόμη και αν αυτή τη στιγμή τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων μονοπωλούν παγκοσμίως ένα μεγάλο μερίδιο του δημόσιου διαλόγου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια