Αύριο φτάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών

Αύριο φτάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Το Σάββατο αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα τελικά οι επικεφαλής των θεσμών ενώ από τη Δευτέρα ξεκινούν οι επαφές με την κυβέρνηση για τον έλεγχο του προγράμματος με την οποία αναμένεται να υπάρξουν τριβές. Κι αυτό γιατί το ΔΝΤ διατηρεί τη σκληρή του γραμμή, τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και για τα δημοσιονομικά μέτρα. Σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό το Ταμείο εμφανίζεται να ζητά περικοπές της τάξης του 15% στις συντάξεις.

Διάσταση απόψεων φαίνεται να υπάρχει και στο θέμα των εκτιμήσεων για το δημοσιονομικό σενάριο του 2016, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, οπότε θα ολοκληρωθεί και η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2015.

«Είμαι αισιόδοξος, ότι οι επικεφαλής μπορούν να βρεθούν τις επόμενες μέρες και να ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης βδομάδας την αξιολόγηση», τόνισε ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος είπε ότι τεχνικά κλιμάκια συζητούν ήδη με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί μέσα στο Φεβρουάριο, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας και να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σε α' φάση

Οικονομία / Καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιους αφορά, ποιοι δικαιούνται έκπτωση μέχρι και 80%

Αφορά στην εξαγορά 90.000 καταπατημένων ακινήτων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία - Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση του ακινήτου στο Ε9 τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την αίτηση
LIFO NEWSROOM