7 συμπεριφορές που εγγυώνται ευτυχισμένη καθημερινότητα

7 συμπεριφορές που εγγυώνται ευτυχισμένη καθημερινότητα Facebook Twitter
Δεν αυτομαστιγωνόμαστε για τα λάθη μας. Μεγάλα ή μικρά.
0

 

 

Οι επιχειρήσεις και οι ζωές των ανθρώπων μοιάζουν, γράφει σε πρόσφατο άρθρο της στο INc η σύμβουλος επιχειρήσεων Lolly Daskal. Και υποφέρουν ή ανθίζουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, από τις ίδιες ακριβώς συμπεριφορές και από παρόμοιους χειρισμούς. Κατά την άποψη της, το να ευτυχήσουμε στη δουλειά και τη ζωή προκύπτει είναι θέμα μίας λίστας πραγμάτων που πρέπει να κάνουμε και κάποιων άλλων που καλό θα ήταν να τα σταματήσουμε.

1.

Καλύτερα ευγενείς, παρά τέλειοι. Με το να επιδιώκουμε τελειότητα σε οτιδήποτε, δεν γινόμαστε μόνο δυστυχισμένοι, αλλά και αγενείς. Και κάποτε κακοί άνθρωποι. Δεν χρειάζεται να κερδίζουμε πάντα κι ας κάνουμε και κανά λάθος. Αλλά ας μην ξεχνάμε ποτέ να είμαστε ευγενείς και ευγνώμονες.

2.

Πολυάσχολοι; Κακώς, πολύ κακώς. Άνθρωποι των οποίων ο χρόνος είναι «γεμισμένος» μέχρι το 2040, δεν έχουν ποτέ χρόνο ούτε για τον εαυτό τους ούτε για τους άλλους. Αυτή είναι μία από τις σοβαρότερες μορφές δυστυχίας. Βρείτε χρόνο για εσάς, επιμένει η Daskal.

3.

Εννοούμε ό,τι λέμε και κυρίως το εφαρμόζουμε. Πρόκειται για τον πιο δυνατό τρόπο με τον οποίο χτίζονται οι ανθρώπινες σχέσεις. Οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν στις συναναστροφές και τις σχέσεις τους ειλικρινείς χαρακτήρες και άτομα που κρατούν τον λόγο τους, που δεν ψεύδονται για λόγους εικόνας και δεν κουράζουν τους γύρω με καθυστερήσεις, αθετήσεις συμφωνιών και αναξιόπιστες δεσμεύσεις.


4.

Σταματάμε να φτιάχνουμε ό,τι χάλασε. Κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Σταματάμε να αισθανόμαστε ότι ο κόσμος κρέμεται από εμάς, ότι πρέπει να διορθώσουμε κάθε λάθος, ότι πρέπει να τελειώσουμε όλες μας τις υποχρεώσεις σήμερα. Αυτός ο ψυχαναγκασμός συχνά μας κάνει δυστυχείς, χωρίς να το νιώθουμε και γίνονται δυστυχείς και οι γύρω μας που νιώθουν μονίμως ελλειμματικοί και άχρηστοι.

5.

Θα επιμένουμε και θα στηρίζουμε τις επιλογές μας. Δεν κάνουμε πίσω, επειδή κάποιος μας άσκησε κριτική και δεν αλλάζουμε γνώμη, εκτός κι αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Και όχι: η γνώμη των άλλων δεν είναι σοβαρός λόγος.

6.

Δεν αυτομαστιγωνόμαστε για τα λάθη μας. Μεγάλα ή μικρά. Λάθη κάνουν μόνο οι ζωντανοί. Τεράστιο προνόμιο και κυρίως μάθημα, από το οποίο δεν πρέπει να απουσιάζουμε. Κατά την αρθρογράφο η έντονη αυτοκριτική είναι βήμα προς τα πίσω.

7.

Δεν δίνουμε υποσχέσεις που δεν θα κρατήσουμε. Ο κόσμος μας παίρνει στα σοβαρά. Πιστεύει αυτά που λέμε, μέχρι να πειστεί – δυστυχώς – ότι είμαστε αναξιόπιστοι. Δεν δεσμευόμαστε και δεν δεσμεύουμε, αν δεν μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτό που αναλάβαμε. Ακριβώς, οι υποσχέσεις που δεν κρατήθηκαν, όπως γράφει η Daskal είναι ο κορυφαίος λόγος σοβαρών παρεξηγήσεων και κατεστραμμένων ανθρώπινων σχέσεων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ