90 οι νεκροί της νύχτας του πραξικοπήματος - Μπαράζ συλλήψεων όλη τη νύχτα

90 οι νεκροί της νύχτας του πραξικοπήματος - Μπαράζ συλλήψεων όλη τη νύχτα Facebook Twitter
0

Μπαράζ συγκρούσεων και πρωτοφανείς σκηνές βίας, που η Τουρκία έχει να βιώσει παρόμοιές τους εδώ και πολλές δεκαετίες, σημειώθηκαν στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος από στασιαστές στρατιώτες που επιχείρησαν να καταλάβουν την εξουσία με καταδιωκτικά αεροπλάνα και άρματα μάχης.

Οι βίαιες συγκρούσεις στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 90 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι. Η εισαγγελία της Άγκυρας είχε κάνει λόγο αρχικά για 42 νεκρούς στην τουρκική πρωτεύουσα, οι 17 εκ των οποίων ήταν αστυνομικοί. Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για πάνω από 1500 τραυματίες.

Την ίδια στιγμή, οι στρατιωτικοί που έχουν συλληφθεί σε όλη την Τουρκία μετά την απόπειρα έχουν φτάσει τους 1.563, σύμφωνα με αξιωματούχο.

90 οι νεκροί της νύχτας του πραξικοπήματος - Μπαράζ συλλήψεων όλη τη νύχτα Facebook Twitter

Τα ξημερώματα τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία δημοσιοποίησαν κι έναν κατάλογο με τα ονόματα 37 αξιωματικών διαφόρων βαθμών, οι οποίοι φέρονται να προέβησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, με επικεφαλής το νομικό σύμβουλο του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, συνταγματάρχη Μουχαρέμ Κιοσέ ο οποίος είχε αποπεμφθεί πριν από λίγο καιρό.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, 12 αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν βομβαρδίστηκε το κτίριο του κοινοβουλίου στην Άγκυρα, όπου είχαν καταφύγει κοινοβουλευτικοί, με τα μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για πολλαπλές εκρήξεις στο κτίριο της τουρκικής Βουλής. Ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής Ισμαήλ Καχραμάν λίγο αργότερασε ότι κανένας άνθρωπος δεν έχασε τη ζωή του στις επιθέσεις εναντίον του κτιρίου, επιβεβαιώνοντας πως όλα τα μέλη της τουρκικής εθνοσυνέλευσης είναι ασφαλή και μόνο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν βομβαρδίστηκε το κτίριο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ