0
LIFO PICKS

Το απολαυστικό τρέιλερ της Ντιβάιν στο αποκατεστημένο Multiple Maniacs

Σκιασμένο από την επιτυχία του Pink Flamingos και του Female Trouble, το δεύτερο φιλμ του Τζον Γουότερς έμενε ξεχασμένο, ενώ ήταν ακόμη πιο δαιμονικό, ιλαρό και βλάσφημο από τα επόμενα. Γυρισμένο στη Βαλτιμόρη το 1970, ασπρόμαυρο, με σχεδόν ανύπαρκτο μπάτζετ, είναι ένα φιλμ που διατρέχει τις ανθρώπινες διαστροφές σα να κάνει εκδρομή στη φύση. Ο Γουότερς είναι το παιδί για όλες τις δουλειές, εκτός από σκηνοθέτης― ήχος, κοστούμια, σενάριο, μονταζ κ.λπ. Είναι ήδη πλαισιωμένος από το εξωφρενικό παρεάκι του (σαν cabinet of curiosities): David Lochary, Mary Vivian Pearce, Mink Stole, Edith Massey και την Cookie Mueller, που αργότερα θα γινόταν ενδιαφέρουσα τεχνοκριτικός και καλλιτέχνις στη νέα Υόρκη.
Όλοι όμως ωχριούν μπροστά στην σαρωτική, θηριώδη Ντινάιν, η οποία μεγαλουργεί στο ρόλο μιας γυναίκας διψασμένης για αίμα, όταν ανακαλύπτει ότι ο άντρας της την απατά.
Η κατάρρευση κάθε οικογενειακής και θρησκευτικής αξίας είναι ολοκληρωτική. Και η ταινία αυτή που έχει αποκατασταθεί, σε εκπληκτικό 4Κ, είναι πραγματικά μια από τις πιο απολαυστικές ασέβειες στην ιστορία του σινεμά. ―Σ.Τ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

10 φωτογραφίες της Ντιβάιν από το διεστραμμένο αριστούργημα Multiple Maniacs που επανακυκλοφορεί

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ