Θα μας άρεσαν ο Κυριάκος κι ο Αλέξης αν ήταν οι εαυτοί τους;

Θα μας άρεσαν ο Κυριάκος κι ο Αλέξης αν ήταν οι εαυτοί τους; Facebook Twitter
0

«Μια επικοινωνιακή στρατηγική… σαλάτα» τιτλοφορούνταν το άρθρο της Ναταλί Χατζηαντωνίου σχετικά με το image making του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτό παρουσιάζεται απ’ τις «αυθόρμητες» φωτογραφίες του.

«Εύστοχο άρθρο, αν και κάπως αφελές» σχολίασε ο Double Helix. «Οι επικοινωνιολόγοι, managers και image makers καθορίζουν την εικόνα του εκάστοτε υποψηφίου για την πρωθυπουργία με βάση τον κόσμο που θέλουν να πιάσουν. Ο Κυριάκος στοχεύει στους νεογκλάμουρ ευρωπαϊστές/στελεχάρες, όπως αντίστοιχα ο Αλέξης στοχεύει στον 18άρη επαναστάτη/antifa. Πλέον τίποτα δεν είναι τυχαίο».

«Δεν νομίζω πως μιμείται το στυλ του ΚΛΙΚ» σχολίασε ο/η Boson σχετικά με μια αποστροφή του άρθρου. «Αυτό θα ήταν υπερβολικά παλιακό ακόμα και για τον Κυριάκο – και παντελώς άχρηστο. Περισσότερο δημιουργεί το αντίβαρο στην εικόνα που πλασάρει ο Αλέξης, χωρίς γραβάτα, με φραπέ από το κυλικείο της Βουλής και shopping χαλιών στο Ιράν, με την οποία, για να είμαστε ειλικρινείς, έχουμε αρχίσει να ξερνάμε όλοι πλέον, ακόμα και άτομα σαν εμένα, που το κυριλέ το βαριούνται».

«Η αρθργράφος έχει δίκιο σε πολλά από αυτά που λέει» έγραψε ο sn07. «Η ΝΔ, άλλωστε, είναι επικοινωνιακά καλή μόνο όταν προσεγγίζει τον λαϊκιστικό λόγο της Αριστεράς (βλ. Κώστα Καραμανλή). Χωρίς λαϊκισμό και παροχολογία δεν έχει αφήγημα, καθώς ο Έλληνας διψάει για σοσιαλισμό. Όσο για το τρίπτυχο, μου φαίνεται πταίσμα μπροστά στην εθνολαϊκιστική κυβέρνηση της Αριστεράς, όπου ο πρωθυπουργός λέει “μπούλη” τον ΥΕΘΑ, ο ΥΕΘΑ ντύνεται κομάντο παρέα με νεοναζί, ο Φίλης απολύεται από την Εκκλησία, η αστυνομία πλακώνει συνταξιούχους και όλα καλά! Ο Κυριάκος προσπαθεί να μιμηθεί τον Ομπάμα σε μια χώρα που αξίζει και θέλει τον αριστερό (καθώς αριστερόστροφη χώρα) Τραμπ. Και τον έχει! Ας μην ξεχνάμε πως το ακροατήριο είναι το ελληνικό εκλογικό σώμα με κομμουνιστές, νεοναζί, καμμένους, λεβέντες, γκεβάρες, χουντικούς και ευτυχώς πασόκους που ψηφίζουν ΝΔ! Οι περισσότεροι σιχαίνονται ό,τι εκπροσωπεί ο Μητσοτάκης, θα τον ψηφίσουν από αντίδραση σαν όλα τα πρόβατα και θα προσπαθήσουν να τον ρίξουν το επόμενο λεπτό».

Τελικά, ο foodinspector συνόψισε: «Οι επικοινωνιολόγοι φοβούνται να αφήσουν τους αρχηγούς να είναι ο εαυτός τους (ίσως τότε να ήταν όλοι συμπαθέστεροι) και τους συμβουλεύουν κυριολεκτικά ό,τι να ’ναι. Αυτοί, τυφλοί από πάθος για εξουσία, ακούνε τα κουφά των επικοινωνιολόγων και τα κάνουν...»

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός αφηγήθηκε τη ζωή του στον M. Hulot και η συνέντευξη αυτή άρεσε πολύ.

«Πολύ όμορφη συνέντευξη και πληροφορίες που μπορείς να πάρεις μόνο απο έναν έμπειρο μετεωρολόγο...» έγραψε ο asmilon, ενώ ο/η FIFO & LIFO σχολίασε: «Άψογος! Ευτυχώς που τον έχουμε, τον χρειαζόμαστε! Ως παλαιότερος, και ευτυχώς σοφότερος, μας διδάσκει, π.χ. λέγοντας: “Πρέπει να είμαστε παντός καιρού για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες της ζωής. Το θέμα δεν είναι αν θα αλλάζει η ζωή σου, αλλά να ξέρεις να ταξιδέψεις με κάθε άνεμο. Κάθε άνθρωπος πρέπει να βάζει κάποιους στόχους στη ζωή του και να μπορεί να γυρίζει το πανί ανάλογα με το αν φυσάει βοριάς ή νοτιάς, πάντα κατευθυνόμενος προς τον στόχο του”. Τον ευχαριστούμε θερμά!»

Τέλος, η Scifimom, γνωστή του απ’ τα παλιά, ζήτησε να του μεταφέρουμε τα χαιρετίσματά της: «Προσκοπικούς χαιρετισμούς στον κ. Αρνιακό που δεν ήταν μόνο πρόσκοπος “ως πάρεργο» αλλά και αρχηγός και έφορος προσκόπων της Γενικής Εφορίας. “Έσο έτοιμος” από μια συνπρόσκοπο, κ. Αρνιακέ, που πριν από πολλά (πολλά, πολλά) χρόνια σας είχε πάρει συνέντευξη για το ραδιόφωνο».

Για όλες τις ταινίες που αξίζει να δούμε το επόμενο διάστημα έγραψε ο Τάσος Μελεμενίδης στο προηγούμενο τεύχος μας και ο StratosK πρόσθεσε μία ακόμη: «Θα περιλάμβανα και το εξαιρετικό Hidden Figures που ήδη προβάλλεται στις ΗΠΑ. Οι προβολές στην Ελλάδα ξεκινούν στις 23 Φεβρουαρίου 2017. Είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία που αφορά μια ομάδα Αφροαμερικανών γυναικών οι οποίες τροφοδοτούν τη NASA με σημαντικά μαθηματικά δεδομένα που απαιτούνται για να ξεκινήσουν οι πρώτες επιτυχημένες διαστημικές αποστολές. Η σκηνοθεσία είναι του Theodore Melfi».

Η μάχη ΗΠΑ εναντίον Ρωσίας μεταφέρθηκε στα σχόλια του άρθρου «Τα παράξενα αθηναϊκά λάθη του Ομπάμα» που έγραψε ο ιστορικός κ. Γιώργος Μαυρογορδάτος. Ο Χαρμίδης σχολίασε τη φράση του κ. Μαυρογορδάτου για τον Τραμπ («Με τον αναπάντεχο διάδοχό του, δυστυχώς, δεν θα έχουμε αφορμή για τέτοιες «υψιπετείς» απορίες...»), γράφοντας: «Εγώ, πάλι, ελπίζω ο “αναπάντεχος” διάδοχος να μη συνεχίσει την... εξαγωγή δημοκρατίας, μετατρέποντας σε μπάχαλο χώρες όπως η Λιβύη και η Συρία, στα πρότυπα του “καλλιεργημένου” και “διανοούμενου” προκατόχου του...»

Του απάντησε ο Spyridon: «Κι εγώ που είχα την εντύπωση ότι η Ρωσία του Πούτιν βομβαρδίζει τη Συρία! Τι μαθαίνει κανείς από τους εν Ελλάδι αμετανόητους αντι-αμερικανούς που πιστεύουν ότι για όλα φταίνε οι κακοί Αμερικανοί, ενώ δικτάτορες του στυλ Καντάφι, Άσαντ, Πούτιν κ.λπ. είναι, προφανώς, στυλοβάτες της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ