6 λάθη στα γραπτά μηνύματα που σκοτώνουν κάθε (νέα) σχέση

6 λάθη στα γραπτά μηνύματα που σκοτώνουν κάθε (νέα) σχέση Facebook Twitter
0

Στην εποχή της ταχύτητας και των γρήγορων συνεννοήσεων, ο ρομαντισμός ειδικά στα γραπτά μηνύματα φαίνεται πως έχει αντικατασταθεί από την ειλικρίνεια και την αμεσότητα, που όπως και να το δει κανείς, χτίζουν πιο σταθερές και αξιόπιστες σχέσεις. Μισό λεπτό, όμως; Μήπως στην ανάγκη για γρήγορες, ξεκάθαρες απαντήσεις, χωρίς πολλές καρδούλες, emoticons και νάζια, γινόμαστε χωρίς να το θέλουμε κυνικοί;

Σύμφωνα με ένα εύστοχο άρθρο του DailyUrbanista.com τα μεγαλύτερα λάθη στη γραπτή επικοινωνία συμβαίνουν από φόβο μην παρεξηγηθούν ή αποκαλυφθούν τα πραγματικά μας αισθήματα, αλλά κάπως έτσι "σκοτώνουμε" και τη σχέση ή τη νέα σχέση που ανοίγεται μπροστά μας.

1.

Ένα μήνυμα, μία απάντηση

Ούτε καμία ούτε βομβαρδισμός από επεξηγήσεις. Καλό είναι να θυμόμαστε πάντα ότι πρόκειται για κανονική συζήτηση, απλώς σε γραπτή μορφή. Μας λένε κάτι, απαντάμε σε εύλογο χρόνο, ει δυνατόν σύντομα, περιεκτικά, αλλά όχι μονολεκτικά και κυρίως χωρίς κανένα συναίσθημα. Επίσης, είναι καλύτερα να πούμε ότι θα εξηγήσουμε κάτι από κοντά, παρά να βομβαρδίσουμε τον παραλήπτη και τα νεύρα του με 20 μηνύματα επιπλέον. 

2.

Σεβασμός στο πρόγραμμα του άλλου

Αν μας έχουν ήδη ενημερώσει ότι σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας θα είναι απασχολημένοι, δεν στέλνουμε μήνυμα. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν σεβόμαστε το πρόγραμμα του άλλου και απολύτως μάταιο να στενοχωριόμαστε γιατί δεν λάβαμε απάντηση άμεσα. Θα τη λάβουμε σε δεύτερο χρόνο κι αν είναι κάπως ψυχρή δεν θα ευθύνεται ο αποστολέας. 

3.

Καλημέρα και καληνύχτα, θαυματουργές λέξεις 

Η οικειότητα, η βιασύνη ή ακόμη και η έλλειψη καλών τρόπων μας κάνουν κάποτε να ξεχνούμε δύο λέξεις: "καλημέρα" και "καληνύχτα". Όσο κι αν μας αγαπούν, όσο κι αν κάποιος γνωρίζει ότι είμαστε ευθείς και δεν χάνουμε χρόνο στις τυπικότητες, όλοι θέλουν ευγένεια στο πρώτο μήνυμα της μέρας και μια υπενθύμιση ότι τους σκεφτόμαστε το βράδυ. Μια "καληνύχτα" και ένας καλός λόγος δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την καλή μας σκέψη. 

4.

Πότε απαντάμε, τελικά; 

Αν περιμένουμε μήνυμα όχι από φίλο, αλλά από νέο φλερτ πότε τελικά απαντάμε; Το σωστό είναι αν δεν σκοπεύουμε να απαντήσουμε άμεσα, να μη μπούμε στη διαδικασία να ανοίξουμε το μήνυμα και το δαιμόνιο "διαβάστηκε" να ενημερώσει τον αποστολέα σχετικά. Αν πάλι, όντως το διαβάσουμε, καλό είναι σε ένα 20λεπτο το πολύ να έχουμε απαντήσει. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται νάζι και έναρξη βασανιστικών παιχνιδιών, τα οποία αφού εγκαινιάσαμε, θα πρέπει να αποδεχθούμε κι από την άλλη πλευρά. Δίκαιο φαίνεται. 

5.

Όχι λεπτομέρειες 

Στην ερώτηση "πώς ήταν η μέρα σου", δεν χρειάζονται απαντήσεις με δραματικές λεπτομέρειες και κυρίως αρνητικές περιγραφές. Όσο κι αν χρειαζόμαστε να βγάλουμε από μέσα μας αυτά που περάσαμε κατά τη διάρκεια μιας αλλοπρόσαλλης ή εξαιρετικά δύσκολης μέρας, το γραπτό μήνυμα δεν είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνουμε αυτό. Αρκεί μία σύντομη περιγραφή με ένα αισιόδοξο κλείσιμο, κάτι που μαρτυρά ανθρώπους με καλές προθέσεις που δεν χάνουν την πίστη τους και το χαμόγελο τους με την πρώτη δυσκολία. 

6.

Συντομογραφίες; Όχι, ευχαριστώ

Αν δεν είμαστε 15 χρονών, δεν απαντάμε σε ένα ευγενικό -πολύ περισσότερο σε ένα τρυφερό μήνυμα- με συντμήσεις λέξεων και συντομογραφίες. Μαρτυρά ανωριμότητα. Επίσης, μαρτυρά αδιαφορία ή στην καλύτερη περίπτωση ότι δεν αποδελτιώσαμε σωστά το μήνυμα που λάβαμε. Ωραία στρωτή γλώσσα και όλα θα πάνε καλά! 

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ