6 λάθη στα γραπτά μηνύματα που σκοτώνουν κάθε (νέα) σχέση

6 λάθη στα γραπτά μηνύματα που σκοτώνουν κάθε (νέα) σχέση Facebook Twitter
0

Στην εποχή της ταχύτητας και των γρήγορων συνεννοήσεων, ο ρομαντισμός ειδικά στα γραπτά μηνύματα φαίνεται πως έχει αντικατασταθεί από την ειλικρίνεια και την αμεσότητα, που όπως και να το δει κανείς, χτίζουν πιο σταθερές και αξιόπιστες σχέσεις. Μισό λεπτό, όμως; Μήπως στην ανάγκη για γρήγορες, ξεκάθαρες απαντήσεις, χωρίς πολλές καρδούλες, emoticons και νάζια, γινόμαστε χωρίς να το θέλουμε κυνικοί;

Σύμφωνα με ένα εύστοχο άρθρο του DailyUrbanista.com τα μεγαλύτερα λάθη στη γραπτή επικοινωνία συμβαίνουν από φόβο μην παρεξηγηθούν ή αποκαλυφθούν τα πραγματικά μας αισθήματα, αλλά κάπως έτσι "σκοτώνουμε" και τη σχέση ή τη νέα σχέση που ανοίγεται μπροστά μας.

1.

Ένα μήνυμα, μία απάντηση

Ούτε καμία ούτε βομβαρδισμός από επεξηγήσεις. Καλό είναι να θυμόμαστε πάντα ότι πρόκειται για κανονική συζήτηση, απλώς σε γραπτή μορφή. Μας λένε κάτι, απαντάμε σε εύλογο χρόνο, ει δυνατόν σύντομα, περιεκτικά, αλλά όχι μονολεκτικά και κυρίως χωρίς κανένα συναίσθημα. Επίσης, είναι καλύτερα να πούμε ότι θα εξηγήσουμε κάτι από κοντά, παρά να βομβαρδίσουμε τον παραλήπτη και τα νεύρα του με 20 μηνύματα επιπλέον. 

2.

Σεβασμός στο πρόγραμμα του άλλου

Αν μας έχουν ήδη ενημερώσει ότι σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας θα είναι απασχολημένοι, δεν στέλνουμε μήνυμα. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν σεβόμαστε το πρόγραμμα του άλλου και απολύτως μάταιο να στενοχωριόμαστε γιατί δεν λάβαμε απάντηση άμεσα. Θα τη λάβουμε σε δεύτερο χρόνο κι αν είναι κάπως ψυχρή δεν θα ευθύνεται ο αποστολέας. 

3.

Καλημέρα και καληνύχτα, θαυματουργές λέξεις 

Η οικειότητα, η βιασύνη ή ακόμη και η έλλειψη καλών τρόπων μας κάνουν κάποτε να ξεχνούμε δύο λέξεις: "καλημέρα" και "καληνύχτα". Όσο κι αν μας αγαπούν, όσο κι αν κάποιος γνωρίζει ότι είμαστε ευθείς και δεν χάνουμε χρόνο στις τυπικότητες, όλοι θέλουν ευγένεια στο πρώτο μήνυμα της μέρας και μια υπενθύμιση ότι τους σκεφτόμαστε το βράδυ. Μια "καληνύχτα" και ένας καλός λόγος δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την καλή μας σκέψη. 

4.

Πότε απαντάμε, τελικά; 

Αν περιμένουμε μήνυμα όχι από φίλο, αλλά από νέο φλερτ πότε τελικά απαντάμε; Το σωστό είναι αν δεν σκοπεύουμε να απαντήσουμε άμεσα, να μη μπούμε στη διαδικασία να ανοίξουμε το μήνυμα και το δαιμόνιο "διαβάστηκε" να ενημερώσει τον αποστολέα σχετικά. Αν πάλι, όντως το διαβάσουμε, καλό είναι σε ένα 20λεπτο το πολύ να έχουμε απαντήσει. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται νάζι και έναρξη βασανιστικών παιχνιδιών, τα οποία αφού εγκαινιάσαμε, θα πρέπει να αποδεχθούμε κι από την άλλη πλευρά. Δίκαιο φαίνεται. 

5.

Όχι λεπτομέρειες 

Στην ερώτηση "πώς ήταν η μέρα σου", δεν χρειάζονται απαντήσεις με δραματικές λεπτομέρειες και κυρίως αρνητικές περιγραφές. Όσο κι αν χρειαζόμαστε να βγάλουμε από μέσα μας αυτά που περάσαμε κατά τη διάρκεια μιας αλλοπρόσαλλης ή εξαιρετικά δύσκολης μέρας, το γραπτό μήνυμα δεν είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνουμε αυτό. Αρκεί μία σύντομη περιγραφή με ένα αισιόδοξο κλείσιμο, κάτι που μαρτυρά ανθρώπους με καλές προθέσεις που δεν χάνουν την πίστη τους και το χαμόγελο τους με την πρώτη δυσκολία. 

6.

Συντομογραφίες; Όχι, ευχαριστώ

Αν δεν είμαστε 15 χρονών, δεν απαντάμε σε ένα ευγενικό -πολύ περισσότερο σε ένα τρυφερό μήνυμα- με συντμήσεις λέξεων και συντομογραφίες. Μαρτυρά ανωριμότητα. Επίσης, μαρτυρά αδιαφορία ή στην καλύτερη περίπτωση ότι δεν αποδελτιώσαμε σωστά το μήνυμα που λάβαμε. Ωραία στρωτή γλώσσα και όλα θα πάνε καλά! 

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Υγεία & Σώμα / Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα, ηλικίας από πέντε ετών και άνω, έχει περιττά κιλά. Το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι μεγάλο και γι' αυτό ευθύνονται η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και οι εσφαλμένες αντιλήψεις που έχουν οι γονείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Υγεία & Σώμα / Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα SMS για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Πρώτη φορά υλοποιείται τέτοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα με αποδέκτες 2,8 εκατ. πολίτες.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Υγεία & Σώμα / Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Νέα μελέτη δείχνει ότι μειώνονται οι μεταστάσεις και οι θάνατοι από καρκίνο όταν τα πιο καινοτόμα φάρμακα, οι ανοσοθεραπείες, χορηγούνται νωρίς. Παράλληλα, εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι για το σύστημα υγείας χάρη στην αποφυγή των επιπλοκών και των υποτροπών της νόσου.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Υγεία & Σώμα / Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Οι γιατροί Κ. Πρωτοπαπάς και Ι. Κατσαρόλης καταρρίπτουν μύθους και στερεότυπα γύρω από τον HIV και περιγράφουν τις μεθόδους πρόληψης που λίγοι τελικά γνωρίζουν στην Ελλάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Υγεία & Σώμα / Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Στα τρία έως τώρα HPV εμβόλια που προστατεύουν από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (και όχι μόνο) προστίθενται άλλα δύο. Το ένα από αυτά πήρε το πράσινο φως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και διαφέρει από τα προηγούμενα καθώς χορηγείται σε μονοδοσικό σχήμα για την απλούστευση της εμβολιαστικής διαδικασίας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Προτιμώ να σκέφτομαι ότι ήμουν τύχερη γιατί το ξεπέρασα και όχι άτυχη γιατί μου συνέβη»

Παγκόσμια Ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού / «Προτιμώ να σκέφτομαι ότι ήμουν τύχερη γιατί το ξεπέρασα και όχι άτυχη γιατί μου συνέβη»

Πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση με καρκίνο του μαστού, η Τζούλη Αγοράκη περιγράφει εκείνες τις δύσκολες πρώτες μέρες αλλά και το δώρο που έκανε στον εαυτό της.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Υγεία & Σώμα / «Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο»: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και της πιθανότητας να προσβληθούν από επτά τύπους καρκίνου.
THE LIFO TEAM