Πυρκαγιά κατέστρεψε προσφυγικό κατυλισμό στη βόρεια Γαλλία - Τουλάχιστον 10 τραυματίες

Πυρκαγιά κατέστρεψε προσφυγικό κατυλισμό στη βόρεια Γαλλία - Τουλάχιστον 10 τραυματίες Facebook Twitter
0

Ένας προσφυγικός καταυλισμός περίπου 1.500 ατόμων στη βόρεια Γαλλία, καταστράφηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ. Σύμφωνα με αξιωματούχους, που επικαλείται το BBC, η φωτιά ξεκίνησε κατά τη διάρκεια συμπλοκών μεταξύ Αφγανών και Κούρδων. Τουλάχιστον δέκα άτομα τραυματίστηκαν.

H φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στις ξύλινες καλύβες του καταυλισμού Γκραντ-Σαντ. «Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από στάχτες», δήλωσε ο Michel Lalande, νομάρχης της περιοχής Noρντ. Τον προηγούμενο μήνα, αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πως ο συγκεκριμένος καταυλισμός θα διαλυθεί λόγω των συχνών ταραχών.

Ο καταυλισμός Γκραντ-Σαντ, γνωστός και ως καταυλισμός Λινιέρ, βρίσκεται πάνω στον δρόμο που συνδέει τη Δουνκέρκη με το Καλαί. Ο πληθυσμός του αυξήθηκε πρόσφατα με την έλευση πολλών προσφύγων και μεταναστών, κυρίως από το Αφγανιστάν, μετά τη διάλυση του καταυλισμού γνωστού ως «Ζούγκλα» του Καλαί.

 

Χθες, μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της γαλλικής αστυνομίας (CRS) επενέβησαν όταν ξέσπασαν συμπλοκές ανάμεσα σε Κούρδους και Αφγανούς και χρησιμοποιήθηκαν μαχαίρια. Αναφέρθηκαν έξι τραυματισμοί. Ακολούθησαν και άλλες συγκρούσεις, ανάμεσα στους αστυνομικούς και περίπου 100-150 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ένας μετανάστης τραυματίστηκε όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο έξω από τον καταυλισμό και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία. Επίσης, τρεις μετανάστες υπέστησαν τραυματισμούς από μαχαίρια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε αργότερα. Σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο, η πυρκαγιά οφείλεται «σε εμπρησμούς» που έγιναν ταυτόχρονα «σε διαφορετικές τοποθεσίες, δεν θα ήταν δυνατό αλλιώς. Μοιάζει να συνδέεται με τις συμπλοκές μεταξύ των Ιρακινών και των Αφγανών».

Την περασμένη εβδομάδα, μετανάστες και πρόσφυγες από τον καταυλισμό Γκραντ-Σαντ προσπάθησαν να αποκλείσουν τον αυτοκινητόδρομο με κλαδιά και ξύλα και να επιβιβαστούν σε φορτηγά με την ελπίδα να φθάσουν στη Βρετανία, στην άλλη πλευρά του πορθμού της Μάγχης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM