Η Τσέλσι Μάνινγκ μιλά στο νέο τεύχος της Vogue και φωτογραφίζεται από την Άνι Λίμποβιτς

Η Τσέλσι Μάνινγκ μιλά στο νέο τεύχος της Vogue και φωτογραφίζεται από την Άνι Λίμποβιτς Facebook Twitter
0

H Τσέλσι Μάνινγκ, η πρώην αναλύτρια του αμερικανικού στρατού που καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης για τη διαρροή χιλιάδων διαβαθμισμένων εγγράφων στον ιστότοπο Wikileaks, προσπαθεί πλέον να πάρει ξανά τη ζωή στα χέρια της.

Η 29χρονη transgender παραχώρησε μία συνέντευξη στη Vogue για το επετειακό 125ο τεύχος του Σεπτεμβρίου και φωτογραφήθηκε από τη βραβευμένη φωτογράφο Άνι Λίμποβιτς.

guess this is what freedom looks like ????‍♀️?‍♀️⛴️??️?️ @voguemagazine http://vogue.cm/27k62Rh ???

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chelsea E. Manning (@xychelsea87) στις

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Nathan Heller, η Μάνινγκ μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα παιδικά της χρόνια στην Οκλαχόμα, τον χωρισμό των γονιών της, την σύγχυση γύρω από τη σεξουαλική της ταυτότητα, αλλά και την απόφασή της να καταταγεί στον στρατό το 2007 σε μία προσπάθεια να ανακαλύψει τον εαυτό της.

H 29χρονη αναφέρθηκε ακόμη στην διαρροή των απόρρητων εγγράφων και αποδέχτηκε την ευθύνη για τις πράξεις της: «Νομίζω πως είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως όταν κάποιος βλέπει τις ατασθαλίες μίας κυβέρνησης - είτε αυτέ είναι παράνομες είτε ανήθικες- δεν υπάρχουν διαθέσιμοι τρόποι για να κάνεις κάτι γι' αυτό. Όλοι επιμένουν να λένε: «Έπρεπε να ακολουθήσεις την αρμόζουσα οδό. Αλλά οι αρμόζουσες οδοί δεν λειτουργούν».

Η Μάνινγκ εξομολογήθηκε στον Heller όλα όσα πέρασε στη φυλακή, το ψυχολογικό φορτίο που περιελάμβανε πολλαπλές απόπειρες αυτοκτονίας αλλά και για τα διαστήματα που βρισκόταν κλεισμένη στην απομόνωση.

Παρά τα όσα πέρασε, από την ημέρα της αποφυλάκισής της οι λογαριασμοί της στα social media αποτελούν μια πηγή χαράς και θετικότητας. Οι διαδικτυακές επιθέσεις από τρολς ή επαγγελματίες λασπολόγους δεν φαίνεται να την πτοούν, με τα tweets της να περιλαμβάνουν ουράνια τόξα, καρδούλες και χαμογελαστά emojis.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η Μάνινγκ δεν είναι το πρώτο transgender άτομο που εμφανίζεται στις σελίδες της Vogue, αφού το περιοδικό έχει φιλοξενήσει αρκετές φορές συνεντεύξεις μοντέλων και τρανς όπως η Hari Nef και η Andreja Pejic.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Πολιτισμός / «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»: Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο ανεβαίνει το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε «επαναστατικό» σαν έργο, καθώς ανέτρεψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα με κώφωση, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.
LIFO NEWSROOM
Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Πολιτισμός / Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου δηλώνει τον έντονο προβληματισμό της για την πρόσφατη άρνηση έκδοσης άδειας γυρισμάτων στην Ακρόπολη για την ταινία Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου
LIFO NEWSROOM
Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

To κατασκοπικό θρίλερ «The Amateur» και το ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της εβδομαδιαίας κινηματογραφικής σοδειάς, η οποία αυτή τη φορά διαθέτει και κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: 70 χρόνια, 103 εκδηλώσεις με Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Σε αυτήν την επετειακή χρονιά του φεστιβάλ, εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα, θα δούμε νέες και σημαντικές συμπράξεις -όσα έρχονται στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πειραιώς 260 και τον Λυκαβηττό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ