Η Ίρμα μεγάλωσε, πέρασε στην κατηγορία 5 και πλησιάζει στις ΗΠΑ

Η Ίρμα μεγάλωσε, πέρασε στην κατηγορία 5 και πλησιάζει στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0


Η τροπική καταιγίδα Ίρμα έγινε σήμερα «ένας εξαιρετικά επικίνδυνος κυκλώνας» κατηγορίας 5, δηλαδή της μέγιστης στην πενταβάθμια κλίμακα βάσει της οποίας υπολογίζεται η ένταση των φαινομένων αυτών, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Κέντρο για τους Κυκλώνες (NHC).


Οι προετοιμασίες για την αντιμετώπιση του κυκλώνα «πρέπει να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν μέσα στη ζώνη συναγερμού», επιμένει το NHC.

Οι προετοιμασίες για την αντιμετώπιση του κυκλώνα «πρέπει να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν μέσα στη ζώνη συναγερμού», επιμένει το NHC.

Στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) η Ίρμα βρισκόταν σε απόσταση 440 χιλιομέτρων ανατολικά της Αντίγκουα με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 280 χλμ/ώρα.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ ανακοίνωσε από χθες ότι κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προκειμένου να γίνουν εσπευσμένες προετοιμασίες για το ενδεχόμενο ο ισχυρός κυκλώνας Ίρμ, να πλήξει την Πολιτεία, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.


Ο Σκοτ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τις 67 Κομητείες της Πολιτείας, καθώς μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο κυκλώνας ενδέχεται να πλήξει τμήματα της νότιας Φλόριντας μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM