Ξανά στη φυλακή ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης

Ξανά στη φυλακή ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Facebook Twitter
EPA/MAXIM SHIPENKOV
0

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε στον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ποινή φυλάκισης 20 ημερών για διοργάνωση μη εγκεκριμένων διαδηλώσεων, διακόπτοντας έτσι την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου.


«Αυτό είναι ένα δώρο για τα γενέθλια του Πούτιν», δήλωσε ο Ναβάλνι, έπειτα από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος γιορτάζει τα 65α του γενέθλια το Σάββατο.


Ο Ναβάλνι ελπίζει να είναι υποψήφιος στις εκλογές, ακόμη και αν η κεντρική εκλογική επιτροπή της Ρωσίας έχει αποφανθεί ότι δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα καθώς βρίσκεται ελεύθερος με αναστολή, απόφαση την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει πολιτικά υποκινούμενη.


Συνελήφθη την Παρασκευή, την ώρα που αναχωρούσε από το σπίτι του στη Μόσχα για να παραστεί σε μια προεκλογική συγκέντρωση στη πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας είχε ανακοινώσει αργότερα ότι ο Ναβάλνι συνελήφθη επειδή «έχει καλέσει επανειλημμένα σε συμμετοχή σε μη εγκεκριμένες δημόσιες εκδηλώσεις».


Η ποινή φυλάκισης 20 ημερών που του επιβλήθηκε σήμερα θα τον αναγκάσει να απουσιάσει από μια προεκλογική εκστρατεία που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Οκτωβρίου στη γενέτειρα του Πούτιν, στην Αγία Πετρούπολη, την ημέρα των γενεθλίων του Ρώσου προέδρου.


«Ο γέρος Πούτιν φοβάται τόσο πολύ τις συγκεντρώσεις μας σε περιοχές που αποφάσισε να κάνει τον εαυτό του χαρούμενο με ένα μικρό δώρο για την επέτειό του», τόνισε ο Ναβάλνι με ανάρτησή του στο Twitter έπειτα από την επιβολή της ποινής.


Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης έχει φυλακιστεί άλλες δύο φορές φέτος, έπειτα από την διοργάνωση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων ενάντια στη διαφθορά της κυβέρνησης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM