Η Μέρκελ θέλει «Τζαμάικα»-Υπέρ της συνεργασίας με Φιλελεύθερους και Πράσινους

Η Μέρκελ θέλει «Τζαμάικα»-Υπέρ της συνεργασίας με Φιλελεύθερους και Πράσινους Facebook Twitter
0

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελλα Μέρκελ παρότρυνε σήμερα τους συντηρητικούς να προσπαθήσουν να σχηματίσουν μία τριμερή πολιτική συμμαχία με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) και τους Πράσινους, εκφράζοντας την υποστήριξη της σ’ ένα συνασπισμό τύπου “Τζαμάικα.”

 

Οι συντηρητικοί της Μέρκελ κέρδισαν μία δεύτερη κυβερνητική θητεία στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας απώλειες έναντι του ακροδεξιού Κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Έτσι, ο σχηματισμός μιας κυβερνητικής συμμαχίας από τα χρώματα (μαύρο, κίτρινο και πράσινο) που υπάρχουν στην σημαία της Τζαμάικα, είναι απαραίτητος για την διακυβέρνηση της Γερμανίας.

 

Η Μέρκελ δήλωσε ότι θα γίνει μία ειδική κομματική διάσκεψη, προκειμένου τα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) να ψηφίσουν για το μια συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.

 

“Συμβουλεύω όλους να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε αυτά που έρχονται,” είπε η Μέρκελ απευθυνόμενη στην νεολαία του CDU στην Δρέσδη. “Πρώτα μεταξύ του CDU και της βαυαρικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) και μετά με το FDP και τους Πράσινους, ενώ πρέπει να κατανοήσουν την εντολή που μας έδωσαν οι ψηφοφόροι,” τόνισε η ίδια.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM