Εκατόμβη νεκρών από τον σεισμό στο Ιράκ

Εκατόμβη νεκρών από τον σεισμό στο Ιράκ Facebook Twitter
0

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού των 7,3 βαθμών ο οποίος έπληξε περιοχές στα σύνορα του Ιράκ και του Ιράν την Κυριακή, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην ιρανική επαρχία Κερμανσάχ, αυξήθηκε σε 210 νεκρούς και πάνω από 1.700 τραυματίες στην επικράτεια της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Δυστυχώς, έχουμε 207 νεκρούς και περίπου 1.700 τραυματίες», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Μπεχνάμ Σαϊντί, δεύτερος τη τάξει στο κλιμάκιο αντιμετώπισης κρίσης που συστάθηκε από το ιρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ωστόσο υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς σήμερα οι αρχές έχουν αρχίσει να παίρνουν επιπλέον αναφορές από τις περιοχές που επλήγησαν. Οι ομάδες διάσωσης δίνουν αγώνα για να βρουν επιζώντες σε συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν.

Εκατόμβη νεκρών από τον σεισμό στο Ιράκ Facebook Twitter

Σε πολλές πόλεις του Ιράν και του Ιράκ υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης και χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα έξω καθώς οι μετασεισμοί συνεχίζονταν.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,3 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο, που συγκλόνισε το Ιράκ σήμερα έγινε αισθητή σε αρκετές πόλεις του Ιράν. Όπως μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση, τουλάχιστον 8 χωριά υπέστησαν ζημιές, ενώ η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε κάποιες περιοχές.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο έκανε λόγο για μια σεισμική δόνηση 7,3 βαθμών με το επίκεντρό της να εντοπίζεται νοτιοδυτικα της πόλης Χαλάμπτζας κατά μήκος των συνόρων Ιράκ- Ιράν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ