«Πάγωσε» η Νέα Ζηλανδία από τις σεξιστικές ερωτήσεις δημοσιογράφου στην πρωθυπουργό της χώρας

«Πάγωσε» η Νέα Ζηλανδία από τις σεξιστικές ερωτήσεις δημοσιογράφου στην πρωθυπουργό της χώρας Facebook Twitter
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντεν (EPA)
0

Μια συνέντευξη της πρωθυπουργού Τζασίντα Άρντεν σόκαρε τη Νέα Ζηλανδία, με χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν λόγο για ακραία σεξιστική συμπεριφορά σε βάρος της. 


Ο Αυστραλός δημοσιογράφος Τσαρλς Γούλεϊ ρώτησε συγκεκριμένα την πρωθυπουργό για την ημερομηνία γέννησης του παιδιού της, αλλά και για την ημερομηνία της σύλληψης του, προσθέτοντας ότι ουδέποτε συνάντησε μια αρχηγό της κυβέρνησης τόσο «ελκυστική».

Η συνέντευξη, διάρκειας 13 λεπτών, που χαρακτηρίστηκε "σεξιστική", παραχωρήθηκε στον βετεράνο δημοσιογράφο για την εκπομπή "60 Minutes".

Καλεσμένη στο πλατό μαζί με τον σύζυγό της, η πρωθυπουργός, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι είναι έγκυος, ρωτήθηκε συγκεκριμένα για την ημερομηνία τοκετού αλλά και την ημερομηνία της σύλληψης του μωρού της, με τον δημοσιογράφο να προσθέτει ότι ουδέποτε συνάντησε μια αρχηγό της κυβέρνησης τόσο «ελκυστική».

«Είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση που θα ήθελα να σας κάνω: ποιά είναι ακριβώς η αναμενόμενη ημερομηνία γέννησης του μωρού σας;» ρωτησε ο δημοσιογράφος.

«Είναι ενδιαφέρον για να δούμε σε ποιο σημείο οι άνθρωποι κάνουν υπολογισμούς ώστε να καθορίσουν την ημερομηνία της σύλληψης», πρόσθεσε, προκαλώντας αμηχανία στο πρωθυπουργικό ζεύγος που ξέσπασε σε νευρικό γέλιο.

«Εχοντας αποκτήσει έξι παιδιά, δεν εκπλήσσομαι που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν παιδιά. 'Αλλωστε γιατί η σύλληψη ενός παιδιού να μην μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας;», διερωτήθηκε ο βετεράνος δημοσιογράφος επιμένοντας στην ερώτησή του.

«Οι εκλογές είχαν περάσει», απάντησε η Τζασίντα 'Αρντεν, «δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε τόσες λεπτομέρειες».

«Εχω συναντήσει πολλούς πρωθυπουργούς στα χρόνια μου, αλλά κανέναν τόσο νέο, όχι πολλούς που να είναι τόσο ευφυείς και ποτέ έναν τόσο ελκυστικό», δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Μόλις μεταδόθηκε η εκπομπή, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου, Νεοζηλανδοί και Αυστραλοί, αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από τα σχόλια και τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου.

Ο δημοσιογράφος χαρακτηρίστηκε «αποκρουστικός» και «ο θλιβερός θείος που πρέπει αποφύγετε στις γιορτές». Επικρίθηκε επίσης γιατί δεν μίλησε για την πολιτική που ασκεί η πρωθυπουργός.

Ο ίδιος πάντως, δήλωσε ότι δεν λυπάται για τη συνέντευξη παρότι η γυναίκα του --όπως ο ίδιος είπε-- θεωρεί πως ο άνδρας της κάπως το παράκανε.

Η πρωθυπουργός ομολόγησε ότι «εξεπλάγη» από την ερώτηση για την ημερομηνία συλληψης του παιδιού της αλλά δεν προσεβλήθη από τη συνέντευξη ούτε τα σχόλια για την εμφάνισή της.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Πέντε άτομα ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση για το ISIS

Διεθνή / Ισραήλ: Πέντε άτομα ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση για το ISIS

Η αστυνομία και η Shin Bet είπαν ότι οι πέντε είχαν μελετήσει πλάνα από τρομοκρατικές επιθέσεις στη Συρία και συζήτησαν το πόσα εκρηκτικά χρειαζόταν για την κατάρριψη των εμβληματικών πύργων Azrieli του Τελ Αβίβ
LIFO NEWSROOM
Η κόλαση των οικιακών βοηθών στον Λίβανο: «Άρχισαν οι βομβαρδισμοί, με κλείδωσαν μέσα και έφυγαν»

Διεθνή / Η κόλαση των οικιακών βοηθών στον Λίβανο: «Άρχισαν οι βομβαρδισμοί, με κλείδωσαν μέσα και έφυγαν»

«Όταν επέστρεψαν, με έδιωξαν» καταγγέλλει 24χρονη - Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης κάνει λόγο για δεκάδες χιλιάδες παρόμοια περιστατικά, με θύματα κυρίως γυναίκες από την Αφρική και την Ασία
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ χτύπησε τη Βηρυτό: Έξι νεκροί

Διεθνή / Το Ισραήλ χτύπησε τη Βηρυτό: 18 νεκροί και 92 τραυματίες - Στόχος ο γαμπρός του Νασράλα

Τουλάχιστον έντεκα είναι οι νεκροί από τις δύο ισραηλινές επιθέσεις απόψε στη Βηρυτό, ανάφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια ιατρική πηγή, σημειώνοντας ότι ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί
LIFO NEWSROOM
Το παρασκήνιο πίσω από τη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά τη χημειοθεραπεία - Δεν ήταν προγραμματισμένη

Διεθνή / Το παρασκήνιο πίσω από τη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά τη χημειοθεραπεία - Δεν ήταν προγραμματισμένη

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επισκέφθηκε μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ το Σάουθπορτ για να συναντήσουν τις οικογένειες των τριών κοριτσιών, που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση με μαχαίρι τον Ιούλιο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η Πορτογαλία θέλει να γίνει φορολογικός παράδεισος για τους νέους έως 35 ετών

Διεθνή / Το σχέδιο της Πορτογαλίας να γίνει φορολογικός παράδεισος για νέους έως 35 ετών

Ποια είναι τα κίνητρα - Τι φοροαπαλλαγές προβλέπονται - Η Πορτογαλία θέλει ν' αντιστρέψει το brain drain μέσω ενός πρωτοφανούς φορολογικού σχεδίου στην παγκόσμια δημοσιονομική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Το πλοίο βυθίστηκε γιατί καπετάνιος ήταν γυναίκα»: Κατακραυγή για σεξιστικά σχόλια στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / «Το πλοίο βυθίστηκε γιατί καπετάνιος ήταν γυναίκα»: Κατακραυγή για σεξιστικά σχόλια στη Νέα Ζηλανδία

Οι «ναύαρχοι της πολυθρόνας» να σταματήσουν να μιλούν για το ναυάγιο του Manawanui, ζήτησε η υπουργός Άμυνας - Επιθέσεις κατά ενστόλων γυναικών μετά το ναυάγιο
LIFO NEWSROOM