Σοκ στη Γαλλία με τη σύλληψη άντρα που είχε βιάσει 40 γυναίκες και ανήλικα κορίτσια

Σοκ στη Γαλλία με τη σύλληψη άντρα που είχε βιάσει 40 γυναίκες και ανήλικα κορίτσια Facebook Twitter
1

Ένας Γάλλος κατηγορείται για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων μετά από ομολογία του για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος περίπου 40 γυναικών σε μια σειρά περιστατικών που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1990.

Η υπόθεση πιστεύεται ότι είναι μια από τις πιο σοκαριστικές σχετικά με βιασμούς που έχει έχει δει η Γαλλία εδώ και δεκαετίες.

Ο παντρεμένος 57χρονος πατέρας συνελήφθη τη Δευτέρα, αφού η αστυνομία χρησιμοποίησε τις πινακίδες του αυτοκινήτου του για να τον συνδέσει με τον βιασμό μιας γυναίκας την περασμένη εβδομάδα στα σύνορα στο Βέλγιο. Τα αποδεικτικά στοιχεία από την εξέταση DNA συνέκλιναν τελικά με αυτά που βρέθηκαν σε αρκετά θύματα βιασμού.

Ο άνδρας, ο οποίος είναι από τη βόρεια γαλλική πόλη Pont-sur-Sambre κοντά στα βελγικά σύνορα, ομολόγησε τις επιθέσεις εναντίον των γυναικών. 

Το 2015 ένας 40χρονος άνδρας κατηγορήθηκε για 33 βιασμούς, απόπειρα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης μεταξύ του 1995 και του 2000, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονταν στο δάσος Senart νότια του Παρισιού. Αυτή ήταν μέχρι τώρα η μεγαλύτερη αποκάλυψη τέτοιων εγκλημάτων από έναν μόνο δράστη. Αλλά η σύλληψη του 57χρονου αλλάζει τα δεδομένα.

Ο δράστης ο οποίος έχει κατονομαστεί ως Dino Scala συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε το 1996 για επιθέσεις σε 19 γυναίκες και ανήλικα κορίτσια, δήλωσε ο εισαγγελέας προσθέτοντας ότι πάντα χρησιμοποιούσε την ίδια μέθοδο.

«Οι γυναίκες δέχτηκαν πισώπλατες επιθέσεις νωρίς το πρωί. Φορούσε γάντια και κάλυπτε το πρόσωπό του, είτε εντελώς είτε μερικώς - με καπέλο» δήλωσε ο εισαγγελέας προσθέτοντας ότι ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι  δεν μπόρεσε να ελέγξει τον εαυτό του.

Μια αστυνομική πηγή πρόσθεσε ότι ένα θύμα ήταν μόνο 13, ενώ ανάμεσά στα θύματά του ήταν και 17χρονες.

Η περιφερειακή εφημερίδα Voix du Nord ανέφερε ότι ο επιτιθέμενος, ο οποίος συνελήφθη στο αυτοκίνητό του στην πατρίδα του, εργάστηκε ως φύλακας.

Η αστυνομία ανέφερε ότι περίπου 100 άτομα είχαν κληθεί να καταθέσουν και να δώσουν δείγματα DNA κατά την αναζήτηση του ύποπτου, ο οποίος είχε γίνει γνωστός ως "βιαστή του Sambre", μια αναφορά σε έναν τοπικό ποταμό.

Οι κάτοικοι της πόλης δηλώνουν σοκαρισμένοι με τις αποκαλύψεις και κάνουν λόγο για έναν άντρα που δεν είχε δώσει καμία υποψία για τη δράση του.

Ο ύποπτος ήταν επίσης επικεφαλής του τοπικού ποδοσφαιρικού συλλόγου και αρκετά δραστήριος στην τοπική κοινωνία.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM