Εκατομμύρια Ινδοί μαθητές θα ξαναδώσουν εξετάσεις εξαιτίας διαρροής στο WhatApp

Εκατομμύρια Ινδοί μαθητές θα ξαναδώσουν εξετάσεις εξαιτίας διαρροής στο WhatApp Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Εκατομμύρια μαθητές στην Ινδία βρίσκονται αντιμέτωποι με την επανάληψη των τελικών τους εξετάσεων για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, εξαιτίας διαρροής θεμάτων.

Οι τελειόφοιτοι Ινδοί μαθητές που εξετάστηκαν πρόσφατα στα μαθηματικά και την οικονομία θα κληθούν πιθανότατα να ξαναδώσουν εξετάσεις αφού τα θέματα κυκλοφόρησαν λίγο πριν την έναρξη των διαγωνισμάτων.

Μετά το τελευταίο περιστατικό υποκλοπής, η κυβέρνηση της χώρας δεσμεύθηκε να ισχυροποιήσει τα μέτρα της ηλεκτρονικής ασφάλειας.

Τα θέματα διαδόθηκαν αστραπιαία μέσω της εφαρμογής WhatsApp που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια έφηβους στην Ινδία αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο υπουργός Παιδείας, Πρακάς Σαβαντεκάρ, διαβεβαίωσε πως ήδη διεξάγονται έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέρρευσαν τα θέματα των δύο μαθημάτων.

«Δεν θα χαριστούμε στους εγκληματίες που το έκαναν αυτό. Είμαι βέβαιος πως η αστυνομία θα τους συλλάβει σύντομα. Σας εγγυώμαι ότι θα καταστήσουμε το σύστημα εξετάσεων αδιάβλητο», πρόσθεσε ο Σαβαντεκάρ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην χώρα κατηγορεί ωστόσο την κυβέρνηση του Σρι Ναρέντα Μόντι, πως με την ολιγωρία της υποχρεώνει περίπου 2,8 εκατομμύρια μαθητές να ξαναδώσουν εξετάσεις.

Οι εξετάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι κρίσιμες για όσους μαθητές διαγωνίζονται για την εισαγωγή τους στα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας.

Ο Σαβαντεκάρ δήλωσε πως αντιλαμβάνεται τον πόνο, το άγχος και τον εκνευρισμό που προκάλεσε το σκάνδαλο σε μαθητές, γονείς και κηδεμόνες.

Η αστυνομία στο Νέο Δελχί γνωστοποίσησε πως ανακρίνει 25 άτομα για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τόσο καθηγητές όσο και μαθητές.

Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια σύλληψη.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM
Οι Παλαιστίνιοι και τα αραβικά κράτη απορρίπτουν την πρόταση του Τραμπ για την ανάληψη ελέγχου της Γάζας

Διεθνή / Οι Παλαιστίνιοι και τα αραβικά κράτη απορρίπτουν την πρόταση του Τραμπ για την ανάληψη ελέγχου της Γάζας

Το σχέδιο Τραμπ έχει απορριφθεί ήδη από χώρες της περιοχής, όπως η Ιορδανία και η Αίγυπτος, καθώς και από βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ. Ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε μορφή εξαναγκαστικής μετακίνησης πληθυσμού θα συνιστούσε εθνοκάθαρση
LIFO NEWSROOM