O David Hogg ξέρει πώς ξεπαστρεύονται τα πολιτικά τρολ ήδη από τα 16 του

0

Μέχρι πριν από λίγους μήνες, τον David Hogg δεν τον γνώριζε κανείς. Ήταν ακόμη ένας καλός μαθητής, με πολλά ενδιαφέροντα. Θέλει να γίνει δημοσιογράφος, έχει πάθος με την κινηματογράφηση και τα ντοκιμαντέρ, αγαπά τους φίλους, την οικογένεια, τη ζωή του. 

Μέχρι το φονικό ξέσπασμα εναντίον μαθητών στο Πάρκλαντ. Ο 16χρονος ήταν ένας από τους επιζώντες και από τότε μαζί με πολλούς συμμαθητές του, αλλά και ανθρώπους απ' όλο το φάσμα των ΗΠΑ είναι ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές και ομιλητές εναντίον της οπλοκατοχής. Το αποτέλεσμα; Μάλλον θλιβερό. 

Ο νεαρός βρέθηκε στο στόχαστρο των τρολς της alt-right, στο στόχαστρο παρουσιαστών, δημοσιογράφων και έμμισθων του Τραμπ που τον κυνηγούν σε κάθε του βήμα, επιχειρώντας να αμαυρώσουν το προφίλ του και να "σκοτώσουν" την προσωπικότητα του. Μετά από κάθε μαχητική του ομιλία, ο Hogg ξέρει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες άρθρα και εκπομπές στις οποίες κάποιος θα βρεθεί να τον αποκαλεί ψεύτη, φυτεμένο ηθοποιό, κομμουνιστή, χρήσιμο ηλίθιο των πολιτικών αντιπάλων του Τραμπ... 

Στην παρούσα φάση, ο μαθητής θεωρείται ένας από τους πιο κακοποιημένους ανθρώπους μετά από τραγωδία, ενώ οι αντίπαλοι του και όσοι υποστηρίζουν με πάθος την οπλοκατοχή, έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι ποτέ δεν υπήρξε στο σχολείο τη στιγμή της φονικής επίθεσης. 

«Δεν μπορείς να κάνεις πολλά μ' αυτό. Στην αρχή ένιωθα να με καταρρακώνει το γεγονός ότι έπρεπε να αποδείξω ότι ήμουν εκεί! Σκεφτόμουν, βρε άνθρωποι, μέχρι πού θα φτάσετε για να καταλάβετε ότι παίχτηκαν οι ζωές μας εκεί μέσα και κάποιοι τις έχασαν;!», λέει ο Hogg.

Όμως, μετά άρχισε να δρα λίγο πιο στοχευμένα. Όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει το σχεδόν ρατσιστικό ξέσπασμα της παρουσιάστριας του Fox News, Λόρα Ίνγκραχαμ, εναντίον του, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να τουϊτάρει τη λίστα με τους χορηγούς της.

Η παρουσιάστρια αναγκάστηκε να ζητήσει «συγνώμη» για την απρεπή συμπεριφορά της εναντίον του μαθητή. Πλέον, όταν τον ρωτούν πώς αντιμετωπίζει τα τρολ, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συμμαθητές του, εκείνος είναι κατηγορηματικός.

«Πώς; Με αγάπη. Ειλικρινά, στον επόμενο που θα σας πει κάτι τέτοιο, ότι δεν ήσασταν εκεί, ότι είστε εγκάθετος, πείτε του 'σ΄ αγαπώ, φίλε μου'. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό το παιχνίδι εξόντωσης και μίσους. Α, και διαλέξτε τις μάχες σας. Διαλέξτε σοφά. Δεν είναι ανάγκη να απαντάτε στον καθένα που θέλει να σας σύρει στο δικό του μονοπάτι. Και χιούμορ. Σας χρειάζεται για να αντιμετωπίσετε αυτή τη γελοία κατάσταση», καταλήγει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Ο Υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ κλιμακώνει τη μάχη του κατά της επεξεργασμένης διατροφής, χαρακτηρίζοντας τη ζάχαρη «δηλητήριο» και ανακοινώνοντας συμφωνία για την αφαίρεση συνθετικών χρωστικών έως το 2026
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Ίσως με κλεμμένη τεχνολογία

Διεθνή / Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Πιθανόν με κλεμμένη τεχνολογία

Η Ουκρανία καλεί τον Κινέζο πρέσβη μετά από κατηγορίες ότι Κινέζοι πολίτες εργάζονται στη ρωσική βιομηχανία drones με πιθανώς κλεμμένη τεχνολογία - Ο Ζελένσκι απαιτεί εξηγήσεις από το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Οι υγειονομικές αρχές δεν θα είναι σε θέση να αποκαλύψουν τα αίτια του αυτισμού τον Σεπτέμβριο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ δεν θα αποκαλύψουν τελικά τον Σεπτέμβριο τα αίτια της «επιδημίας αυτισμού»

Η απάντηση στη δήλωση του υπουργού Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, που θέλει τα αποτελέσματα της έρευνας για τα αιτία της «επιδημίας του αυτισμού» τον συγκεκριμένο μήνα
LIFO NEWSROOM
Μακελειό στην Ινδία: Ένοπλοι σκότωσαν 26 τουρίστες - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Διεθνή / Μακελειό στην Ινδία: Ένοπλοι σκότωσαν 26 τουρίστες - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Η πλέον πολύνεκρη τέτοια επίθεση στη γιγαντιαία χώρα τις τελευταίες δυο δεκαετίες - Τουλάχιστον 17 είναι οι τραυματίες - Οι ινδικές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο Δελχί
LIFO NEWSROOM