ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Τρία δοκιμασμένα μέρη για brunch, γλυκά και παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter

Τρία δοκιμασμένα μέρη για brunch, γλυκά και παγωτό στην Αθήνα

0

Estrella Κηφισιά

Το αγαπημένο hot spot για all day brunch κατέκτησε πλέον και τα βόρεια προάστια.

Τον Νοέμβριο του 2017, σε ένα ιστορικά αγαπημένο σημείο, στην καρδιά της Κηφισιάς, μέσα σε ένα νεοκλασικό εμπορικό κέντρο δημιουργήθηκε το νέο Estrella. Ο χώρος, ζεστός και cozy, είναι ό,τι πρέπει για μια χαλαρή έξοδο στη περιοχή, ενώ οι ανοιχτοί χώροι το κάνουν ιδανικό για το καλοκαίρι.

Το Estrella, έχοντας κρατήσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, εμπλουτίστηκε με νέες επιλογές και πρωτοποριακά πιάτα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού και ήρθαν για να προκαλέσουν! Από το κλασικό του μενού, τα pancakes σε πολλούς συνδυασμούς και η μαύρη βάφλα με σολομό είναι must try επιλογές, ενώ στο νέο του μενού με veggie και healthy επιλογές θα βρεις veggie burgers, υπέροχη βάφλα ολικής και pancakes με βρώμη και σοκολάτα στέβια.

Στα ήδη αγαπημένα γλυκά του Estrella έχουμε και νέες προσθήκες. Το #jezebel (τζέζαμπελ) είναι το νέο κατακόκκινο κρουασάν που σερβίρεται με κρέμα μασκαρπόνε, μαρμελάδα τριαντάφυλλο και σοκολάτα φράουλα. Επιπλέον, ο νέος συνεργάτης executive chef pâtissier Γιώργος Αυγέρος έχει επιμεληθεί μια σειρά από premium pancakes με σοκολάτα, αλμυρή καραμέλα και κρέμα.

Βέβαια, το Estrella, εκτός του καθιερωμένου all day breakfast/brunch, είναι ιδανική επιλογή και για απογευματινό καφέ, γλυκό, ελαφρύ δείπνο, και after work beer/drinks. Ως προς το κρασί, θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία με ετικέτες από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας.
Σημείωσε πως όλες οι παρασκευές στο Estrella, από τη vegan μαγιονέζα μέχρι τη μαρμελάδα, γίνονται in-house. Παράλληλα, το ευγενέστατο και γρήγορο σέρβις, η υψηλή ποιότητα και τα φρέσκα υλικά, σε συνδυασμό με τις χαμηλές του τιμές, το έχουν κάνει αγαπημένο στέκι.

Estrella Κηφισιά, Λεβίδου 11, Κηφισιά, 210 8011679, facebook, https://estrella.gr/el/kifisia-spot

Τρία δοκιμασμένα μέρη για brunch, γλυκά και παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Τρία δοκιμασμένα μέρη για brunch, γλυκά και παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Τρία δοκιμασμένα μέρη για brunch, γλυκά και παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Δοκίμασε οπωσδήποτε την απίθανη breakfast pizza καθώς και το θεϊκό πενιρλί με ζύμη από κουλούρι Θεσσαλονίκης.

IceRoll

Θεϊκό παγωτό που ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια σου.

Τώρα που άρχισε να καλοκαιριάζει, ένα παγωτό επιβάλλεται. Αν ψάχνεις, λοιπόν, για πραγματικά φρέσκο και χειροποίητο παγωτό, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το IceRoll στη Γλυφάδα. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο που άνοιξε έχει καταφέρει να ξεχωρίσει κυρίως χάρη στην ποιότητα αλλά και τον τρόπο παρασκευής των παγωτών του.

Αρχικά, διαλέγεις τη βάση σου. Οι επιλογές είναι φρέσκο γάλα με βανίλια, σοκολάτα ή γάλα καρύδας. Στη συνέχεια, επιλέγεις τα υλικά που θέλεις και η ομάδα του IceRoll ετοιμάζει το παγωτό μπροστά στα μάτια σου. Η βάση αποτελείται από 100% φυσικά υλικά, χωρίς συντηρητικά, χωρίς τεχνητά πρόσθετα ή χρωστικές, γιατί στο IceRoll δίνουν μεγάλη σημασία στην ποιότητα των υλικών τους.

Στο IceRoll μπορείς είτε να επιλέξεις κάποια από τις έτοιμες γευστικές τους προτάσεις είτε να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό, διαλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία φρέσκων φρούτων εποχής, ξηρών καρπών αλλά και διάσημες σοκολάτες (ferrero rocher, kinder bueno κ.ά.), μέχρι τσουρέκι, espresso, ακόμα και πρωτεΐνη.

Πρόσεξε, όμως, δεν μιλάμε για γεύση που απλώς θυμίζει τσουρέκι π.χ. αλλά για πραγματικό κομμάτι τσουρέκι που κόβεται μπροστά στα μάτια σου και γίνεται παγωτό! Από τις προτεινόμενες γεύσεις, δοκίμασε οπωσδήποτε τη σοκολατόπιτα και την μπουγάτσα που ετοιμάζουν οι ίδιοι με τα χεράκια τους, αλλα και τις νέες καλοκαιρινές γεύσεις.

IceRoll, Γιαννιτσοπούλου 2, πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, 210 8945009, http://iceroll.gr, facebook, instagram

Τρία δοκιμασμένα μέρη για brunch, γλυκά και παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Τρία δοκιμασμένα μέρη για brunch, γλυκά και παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Τρία δοκιμασμένα μέρη για brunch, γλυκά και παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Η ομάδα του IceRoll είναι ανοιχτή σε νέες συνεργασίες και ήδη, μετά την επιτυχία στη Γλυφάδα, ανοίγουν τα νέα τους καταστήματα σε Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και πολλά ακόμα σημεία.

Zuccherino

Τα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία έρχονται με γευστικότατες και δροσερές προτάσεις για το καλοκαίρι.

Είναι καλοκαίρι, έχει ζέστη και θέλεις να δροσιστείς με ένα παγωτό. Είτε θέλεις να το πάρεις στο χέρι και να κάνεις τη βόλτα σου είτε να το απολαύσεις με την ησυχία σου σε κάποιο κατάστημα, τα Zuccherino είναι ο προορισμός σου.

Τα ζαχαροπλαστεία, διάσημα για τα υπέροχα παραδοσιακά γλυκά τους αλλά και για τα πιο σύγχρονα, όπως το θεϊκό τους cheesecake, τώρα το καλοκαίρι μάς περιμένουν με 100 διαφορετικές γεύσεις παγωτού που εναλλάσσονται καθημερινά στις βιτρίνες τους.

Όλα τα παγωτά είναι χειροποίητα και ετοιμάζονται καθημερινά στο εργαστήριο κάθε καταστήματος με φρέσκο ελληνικό γάλα και αγνές πρώτες ύλες. Και το καλύτερο όλων; Δεν περιέχουν περιττές θερμίδες και έξτρα λιπαρά.

Φέτος, στις αγαπημένες γεύσεις των παγωτών Zuccherino προστίθενται και κάποιες νέες που θα μας ξετρελάνουν. Death by chocolate (με σοκολάτα γάλακτος, λευκή και bitter) και κρέμα Zuccherino (με βάση κρέμας, καραμέλα βουτύρου και καραμελωμένο αμύγδαλο) είναι κάποιες από αυτές που ξεχωρίσαμε. Και αν ψάχνεις κάτι πιο ιδιαίτερο, δοκίμασε παγωτό φιστίκι με blueberry ή αλμυρή καραμέλα.

Όλα τα παγωτά μπορείς να τα απολαύσεις σε κυπελλάκι, σε πολύχρωμα και τραγανά χωνάκια ή σε υπέροχα βαφλάκια-μπουκίτσες βάφλας, φτιαγμένες με φρέσκο βούτυρο.

Zuccherino, Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3213015 / Πρωτέως & Σειρήνων 48,
Π. Φάληρο, 210 9845238, 210 9830869/ Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, Π. Φάληρο, 210 9830049 / 2ας Μαΐου 12, πλατεία Ν. Σμύρνης, 210 9357590, www.zuccherino.gr, facebook, instagram

Τρία δοκιμασμένα μέρη για brunch, γλυκά και παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Τρία δοκιμασμένα μέρη για brunch, γλυκά και παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Τρία δοκιμασμένα μέρη για brunch, γλυκά και παγωτό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Πέρα από τα θεϊκά παγωτά, δοκίμασε και το νέο γλυκό-σκέτη αμαρτία του Zuccherino, chocolate ball. Πρόκειται για προφιτερόλ με πραλίνα τζιαντούγια, κρέμα και σοκολάτα.
Γεύση
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΓΕΥΣΗ
Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Από το 1876, η μπίρα ΜΑΜΟΣ έχει καταγράψει μια ιστορική πορεία. Ο Παναγής Μάμος μιλά για την επανακυκλοφορία της, τη συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το όραμα της οικογένειας Μάμου.
ΓΕΥΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ