Ολλανδία: Το Ισλάμ ασπάστηκε πρώην βουλευτής ακροδεξιού και αντιισλαμικού κόμματος

Ολλανδία: Το Ισλάμ ασπάστηκε πρώην βουλευτής ακροδεξιού και αντιισλαμικού κόμματος Facebook Twitter
0

Ένας πρώην βουλευτής του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού και αντιισλαμικού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) της Ολλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ασπάστηκε το Ισλάμ.

Ο Γιόραμ βαν Κλάβερεν, 39 ετών, δήλωσε ότι η συγγραφή ενός βιβλίου για το Ισλάμ άλλαξε τις απόψεις του και τον έκανε ασπαστεί τη θρησκεία αυτή τον περασμένο Οκτώβριο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κλάβερεν διετέλεσε βουλευτής του ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) από το 2010 έως το 2014.

Παραιτήθηκε από μέλος του κόμματος μετά από τις ρατσιστικές δηλώσεις του αρχηγού Γκερτ Βίλντερς για τους Μαροκινούς.

Τότε δημιούργησε το δικό του κόμμα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο στις εθνικές εκλογές του 2017 και εγκατέλειψε την πολιτική.

Η μεταστροφή του Κλάβερεν ακολουθεί τα βήματα του Αρνουντ Βαν Ντορν, ενός άλλου πρώην μέλους του PVV που ασπάστηκε το Ισλάμ.

Ο Ντορν επαίνεσε τον Κλάβερεν με ανάρτηση στο twitter, τονίζοντας ότι ποτέ του δεν διανοήθηκε ότι θα δει τόσες πολλές προσχωρήσεις στο Ισλάμ από μέλη του πρώην κόμματος του.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Anadolu

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ αφού πρώην σύμβουλος του Τραμπ εμφανίστηκε να κάνει «ναζιστική χειρονομία»

Διεθνή / Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ μετά τη «ναζιστική χειρονομία» του πρώην σύμβουλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

O Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδριο συντηρητικών, προτού ακυρώσει την εμφάνισή του λόγω της χειρονομίας του Στιβ Μπάνον
LIFO NEWSROOM