Γερμανία: Επεισόδια σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων μετά τον ξαφνικό θάνατο γυναίκας

Γερμανία: Επεισόδια σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων μετά τον ξαφνικό θάνατο γυναίκας Facebook Twitter
0

Επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε μετανάστες και την αστυνομία σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία, μετά τον ξαφνικό θάνατο μιας γυναίκας στο συγκεκριμένο κτίριο.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας. Οι αρχές κλήθηκαν για τον θάνατο μιας 31χρονης γυναίκας από τη Νιγηρία. Οι λόγοι του θανάτου παραμένουν άγνωστη, για την ώρα όμως δεν υπάρχουν ενδείξεις για οτιδήποτε ύποπτο. Όταν η αστυνομία και ασθενοφόρο έφθασαν στο κτίριο για να πάρουν τη σορό, δέχθηκαν επίθεση από 40-50 άτομα, τα οποία απείλησαν τους αστυνομικούς και άρχισαν να τους πετούν πέτρες και μπουκάλια. 

Τα επεισόδια τερματίστηκαν περίπου τρεις ώρες αργότερα, η αστυνομία κατάφερε να πάρει το πτώμα από το κτίριο. Αναφέρθηκαν δύο τραυματισμοί, όχι όμως σοβαροί. Η γυναίκα που πέθανε ήταν μητέρα τριών παιδιών, ηλικίας 5 έως εννιά ετών. Πλέον, τα παιδιά θα τα αναλάβει το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας. 

Το κέντρο του Ρέγκενσμπουργκ είναι ένα από τα λεγόμενα «κέντρα άγκυρα» που υπάρχουν στη Γερμανία για τους αιτούντες άσυλο. Οι πρόσφυγες διαμένουν εκεί, μέχρι να οριστικοποιηθεί το καθεστώς τους. Στη συνέχεια είτε μεταφέρονται στις τοπικές κοινότητες είτε απελαύνονται. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM