Νέα πτώση στην τιμή του πετρελαίου

Νέα πτώση στην τιμή του πετρελαίου Facebook Twitter
0

Oι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περαιτέρω το απόγευμα, μετά τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες η παραγωγή στη Σαουδική Αραβία μπορεί να αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Γύρω στις 17.30 (ώρα Ελλάδας) το πετρέλαιο μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε πτώση -6,42% και η τιμή του διαμορφωνόταν στα 64,73 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) υποχωρούσε στα 59,02 δολάρια το βαρέλι (-6,22%) στη Νέα Υόρκη.

«Μόλις εμφανίστηκε μια πληροφορία (...) σύμφωνα με την οποία η παραγωγή του (σαουδαραβικού) βασιλείου θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα πιο γρήγορα απ' όσο περιμέναμε», εξήγησε ο αναλυτής της Again Capital, Τζον Κίλνταφ.

Σήμερα επίσης, η σαουδαραβική πετρελαϊκή εταιρεία Aramco επέτρεψε στους εργαζομένους της να μπουν στις εγκαταστάσεις του Αμπκάικ, για πρώτη φορά μετά την επίθεση του περασμένου Σαββάτου, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya, επικαλούμενο δικές του πηγές.

Στη Σαουδική Αραβία ο Πομπέο 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο πρόκειται να αναχωρήσει σήμερα εκτάκτως για τη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να συζητήσει την «απάντηση» των ΗΠΑ στις επιθέσεις εναντίον των σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Σε ομιλία του στο ινστιτούτο μελετών Heritage Institute, ο Πενς είπε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει τα στοιχεία που διαθέτει για τις επιθέσεις και είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τους συμμάχους της στη Μέση Ανατολή.

Εάν το Ιράν εξαπέλυσε αυτές τις επιθέσεις για να πιέσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να άρει τις κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος της Τεχεράνης, θα αποτύχει, πρόσθεσε.

Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως το Ιράν για τις επιθέσεις στον ενεργειακό κολοσσό Aramco, ωστόσο ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίστηκε επιφυλακτικός τη Δευτέρα, δηλώνοντας ότι θα περιμένει να βεβαιωθεί και θέλει να συντονίσει τις ενέργειές του με τη Σαουδική Αραβία.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Οικονομία / Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Από τις αρχές Μαρτίου ξεκινά η εφαρμογή του νέου Κώδικα Δεοντολογίας για τις προσφορές και τις εκπτώσεις, με στόχο να εξαλειφθούν οριστικά οι παραπλανητικές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Οικονομία / Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Θα συγκεντρώνει, συστηματοποιεί και ενσωματώνει ψηφιακή πληροφορία που τηρείται από διαφορετικούς φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αφορά συνολικά στα στοιχεία των ακινήτων της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ποιοι δικαιούνται voucher μέχρι και 600 ευρώ - Τι προβλέπεται για συνταξιούχους, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και γονείς τέκνων με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οικονομία / Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Η προκήρυξη όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής της σχετικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για περιοχές της Πελοποννήσου από τις εταιρείες Chevron και HELLENiQ Energy
LIFO NEWSROOM