Ασφαλής διαχείριση του πόνου και της φλεγμονής, τον καιρό της πανδημίας

Ασφαλής διαχείριση του πόνου και της φλεγμονής, τον καιρό της πανδημίας Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Δημήτριος Κούβελας MD, BPharm, PhD
Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 

Το Νιφλουμικό οξύ, ανήκει στην κατηγορία των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ), τα οποία χαρακτηρίζονται, γενικώς, από ισχυρή αναλγητική και αντιπυρετική δράση, με γρήγορη απορρόφηση από το γαστρεντερικό, και δράση σε κάθε στάδιο της φλεγμονής.

Το Niflamol διαθέτει υψηλό προφίλ ασφαλείας, δεδομένου ότι είναι παράγωγο της βιταμίνης Β3 (Νικοτινικό οξύ), και γνωρίζουμε ότι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη νευρική λειτουργία και στην βελτίωση της αντίληψης του πόνου.

Ο βασικός μηχανισμός δράσης του Νιφλουμικού είναι σχετικά εκλεκτικός και έτσι δεν έχει ιδιαιτέρα ερεθιστική δράση στον στόμαχο, οπότε δεν είναι πιθανό να προκαλέσει έλκη και γαστρορραγία.

Η κύρια ένδειξη του Niflamol είναι τα οξέα μυοσκελετικά σύνδρομα, οι αρθραλγίες, οι οδονταλγίες και γενικότερα οι νευραλγίες κεφαλής και αυχένα ενώ, όπως όλα τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αναμένεται να έχει και αντιπυρετική δράση.

Ασφαλής διαχείριση του πόνου και της φλεγμονής, τον καιρό της πανδημίας Facebook Twitter

Συμπληρωματικά, το νιφλουμικό αποκλείει τα κανάλια χλωρίου, αλληλεπιδρά με τον υποδοχέα τύπου Α του γ-Αμινοβουτυρικού (GABA-A), αποκλείει τον υποδοχέα NMDA του γλουταμινικού και κάποια κανάλια ασβεστίου. Τα φαρμακοκινητικά χαρακτηριστικά του Niflamol, είναι πολύ σημαντικά, με χρόνο ημιζωής τις 4 ώρες (πλήρης απομάκρυνση από τον οργανισμό σε 20 ώρες), ενώ η μοναδική ασφάλειά του φαίνεται από το εύρος της θεραπευτικής δόσης του, η οποία κυμαίνεται από 250 ως 1500 mg ημερησίως.

Το Niflamol λοιπόν, ( https://www.niflamol.gr ) διαφοροποιείται από τα άλλα αντιφλεγμονώδη, κατέχοντας μια ιδιαίτερη και μοναδική θέση. Η αναλγητική δράση του σχετίζεται αφ' ενός, με την άμεση επίδρασή του στο νευρικό σύστημα, ρυθμίζοντας τη μεταβίβαση και την αντίληψη των ερεθισμάτων του πόνου, όλων των τύπων, ενώ, τεκμηριωμένα από την επιστημονική βιβλιογραφία (1), διαθέτει και αντιπυρετική δράση (όπως όλα τα ΜΣΑΦ). Τα χαρακτηριστικά του αυτά το καθιστούν θεραπευτική επιλογή κατά των λοιμώξεων, βακτηριακής ή ιϊκής αιτιολογίας.

Επιπλέον, ως παράγωγο της Βιταμίνης Β3, δεν φαίνεται να εμπλέκεται στους μηχανισμούς εισβολής των κορωναϊών στο κύτταρο, με συνέπεια να μην επιδεινώνει τη μολυσματική ικανότητα του κορωναϊού. Εξαιρετικά σημαντικό, ιδιαίτερα στην λοίμωξη Covid-19, είναι ότι αναμένεται να σταθεροποιεί τα ερυθρά αιμοσφαίρια (μέσω του αποκλεισμού των καναλιών του χλωρίου) και να εμποδίζει την αποδόμηση της αίμης (σημαντική παράμετρος στην οξεία επιδείνωση των νοσούντων), ενώ συντελεί στον περιορισμό παραγωγής παραγόντων φλεγμονής, που ευθύνονται για τις σοβαρές εκβάσεις της ίωσης.

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν υπάρχει συγκεκριμένη δυσανεξία ή αντένδειξη, από αυτές που περιγράφονται στο φύλο οδηγιών του προϊόντος, το Niflamol μπορεί να είναι το απαραίτητο αναλγητικό/αντιφλεγμονώδες, σε κάθε σπίτι ή εργασιακό χώρο και ιδιαίτερα αυτήν την εποχή της πανδημίας, σαν μια νότα σιγουριάς και ασφάλειας στην διάχυτη ανασφάλεια που προκαλεί η ασύμμετρη αυτή απειλή της πανδημίας Covid-19.

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Υγεία & Σώμα / Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα, ηλικίας από πέντε ετών και άνω, έχει περιττά κιλά. Το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι μεγάλο και γι' αυτό ευθύνονται η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και οι εσφαλμένες αντιλήψεις που έχουν οι γονείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Υγεία & Σώμα / Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα SMS για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Πρώτη φορά υλοποιείται τέτοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα με αποδέκτες 2,8 εκατ. πολίτες.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ