ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας»: Στα μέσα Ιουνίου οι πρώτες παρεμβάσεις

Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας»: Στα μέσα Ιουνίου οι πρώτες παρεμβάσεις Facebook Twitter
0

Στα μέσα Ιουνίου θα γίνει το πρώτο βήμα, για την υλοποίηση του σχεδίου για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας.

Πρόκειται για το μεγαλόπνοο σχέδιο αστικών παρεμβάσεων, την πιλοτική εφαρμογή του οποίου ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας πριν από περίπου 10 ημέρες. Η υλοποίηση θα ξεκινήσει σταδιακά στα μέσα Ιουνίου, «με μια σειρά ήπιων και προσωρινών παρεμβάσεων που έχουν σχεδιαστεί», αναφέρει ο δήμος Αθηναίων σε σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για τα κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις, που ορίζει κοινή υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και αφορούν το κέντρο της Αθήνας. «Η πιλοτική εφαρμογή της παρέμβασης του Μεγάλου Περιπάτου, επισπεύδεται και υλοποιείται άμεσα λόγω της πανδημίας και τίθεται σε διαβούλευση στην πράξη, ώστε αν χρειαστεί να υπάρξουν προσαρμογές», σημειώνει ο δήμος Αθηναίων.

Με βάση το σχέδιο ανάπλασης, το μήκος της διαδρομής του Μεγάλου Περιπάτου θα φτάσει τα 6,3 χιλιόμετρα. Η Πλάκα, το εμπορικό τρίγωνο και οι οδοί Ηρώδου Αττικού, Μητροπόλεως, Ερμού και Αθηνάς θα μετατραπούν σε περιοχές ελεύθερες από Ι.Χ. Η Αθήνα θα αποκτήσει νέες λεωφορειολωρίδες μήκους 1,9 χιλιομέτρων και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 45% η ταχύτητα κίνησης των λεωφορείων και των τρόλεϊ στις οδούς Πανεπιστημίου και Ακαδημίας. Επιπλέον, η Πανεπιστημίου θα αποκτήσει ποδηλατόδρομο, ενώ στόχος είναι η απελευθέρωση και απόδοση επιπλέον 50 στρεμμάτων δημοσίου χώρου στους πολίτες. 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή τον επόμενο μήνα βασίζονται σε μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και έλαβαν την σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσια Υγείας έναντι του κορωνοϊού, σημειώνει ο δήμος Αθηναίων σε σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα προαναγγέλλει αναλυτικές ανακοινώσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κάθε μία από τις οδούς, για τη διευκόλυνση κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών της πόλης.

Ελλάδα
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM