Πέθανε ο κιθαρίστας Hilton Valentine, ιδρυτικό μέλος των The Animals

Πέθανε ο κιθαρίστας Hilton Valentine, ιδρυτικό μέλος των The Animals Facebook Twitter
Πέθανε ο κιθαρίστας Hilton Valentine, ιδρυτικό μέλος των The Animals (Twitter)
0

Ο κιθαρίστας των The Animals, Hilton Valentine, δημιουργός ενός από τα πιο διάσημα riff στην ιστορία της ποπ τη δεκαετία του 1960, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

Η δισκογραφική εταιρεία Animals ABKCO Music περιέγραψε τον Valentine ως «πρωτοπόρο κιθαρίστα που επηρέασε τον ήχο του ροκ εν ρολ για τις επόμενες δεκαετίες». Ο κατά κόσμον Valentine North Shields πέθανε την Παρασκευή, δήλωσε η ABKCO στο Twitter.

Ο Valentine ίδρυσε τους Animals στο Newcastle το 1963 μαζί με τον τραγουδιστή Eric Burdon, τον μπασίστα Chas Chandler, τον κιμπορντίστα Alan Price και τον ντράμερ John Steel. Το συγκρότημα σημείωσε κορυφαίες επιτυχίες όπως το Don't Let Me Be Misunderstood και We Gotta Get Out of This Place και κατέκτησε την παγκόσμια μουσική σκηνή.

 

Ο Valentine ωστόσο, αποχώρησε από την μπάντα για να ακολουθήσει σόλο καριέρα το 1966, αλλά πήρε μέρος σε πολλές επανασυνδέσεις και περιόδευσε μαζί με τον Burdon το 2007.

Με έδρα το Κοννέκτικατ τα τελευταία χρόνια, κυκλοφόρησε επίσης μουσική με το συγκρότημά του Skiffledog.

Ο Burdon αποχαιρέτησε τον φίλο του με μία ανάρτηση στο Instagram. «Η έναρξη του Rising Sun δεν θα ακούγεται πια ποτέ το ίδιο! Δεν το έπαιξες απλώς, το έζησες! Περάσαμε υπέροχες στιγμές μαζί. Από το North Shields μέχρι ολόκληρο τον κόσμο. Είμαι καταρρακωμένος από τα νέα του θανάτου του Hilton. Rock In Peace».

Η ABKCO Music έγραψε στο Twitter: «Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας απευθύνονται στην οικογένεια και τους φίλους του Hilton Valentine. Ιδρυτικό μέλος και αυθεντικός κιθαρίστας για τους The Animals, ο Valentine ήταν πρωτοπόρος κιθαρίστας που επηρέασε τον ήχο του ροκ εν ρολ για τις επόμενες δεκαετίες.».

Mε πληροφορίες του BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM
Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Πολιτισμός / «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»: Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο ανεβαίνει το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε «επαναστατικό» σαν έργο, καθώς ανέτρεψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα με κώφωση, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.
LIFO NEWSROOM
Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Πολιτισμός / Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου δηλώνει τον έντονο προβληματισμό της για την πρόσφατη άρνηση έκδοσης άδειας γυρισμάτων στην Ακρόπολη για την ταινία Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου
LIFO NEWSROOM
Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

To κατασκοπικό θρίλερ «The Amateur» και το ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της εβδομαδιαίας κινηματογραφικής σοδειάς, η οποία αυτή τη φορά διαθέτει και κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: 70 χρόνια, 103 εκδηλώσεις με Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Σε αυτήν την επετειακή χρονιά του φεστιβάλ, εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα, θα δούμε νέες και σημαντικές συμπράξεις -όσα έρχονται στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πειραιώς 260 και τον Λυκαβηττό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ