Greenpeace: «Τείχη θανάτου» τα δίχτυα - H παράνομη αλιεία στον Ινδικό Ωκεανό απειλεί τη θαλάσσια ζωή

Greenpeace: H παράνομη αλιεία στον Ινδικό Ωκεανό θέτει σε κίνδυνο τη θαλάσσια ζωή Facebook Twitter
φωτό αρχείου/EPA
0

Η Greenpeace κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ευρεία χρήση παράνομων παρασυρόμενων διχτυών στον βορειοδυτικό Ινδικό Ωκεανό. Η περιβαλλοντική οργάνωση επισημαίνει τους κινδύνους για τη θαλάσσια ζωή σε μια από τις πιο οικολογικά ευάλωτες περιοχές αλιείας στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων στη θάλασσα, η περιβαλλοντική οργάνωση αναφέρει ότι μαγνητοσκόπησε επτά πλοία εντός 20 τετραγωνικών μιλίων (50 τετραγωνικά χιλιόμετρα) χρησιμοποιώντας παρασυρόμενα δίχτυα για να αλιεύσουν τόνο. Εντόπισε άλλα οκτώ σκάφη τα οποία έκαναν χρήση διχτυών.

Τα λεγόμενα «τείχη του θανάτου», όπως λέγονται τα εν λόγω δίχτυα, εκτός από τόνο «εγκλωβίζουν» και άλλα ψάρια και για αυτό τον λόγο απαγορεύτηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη πριν από 30 χρόνια.

«Λόγω των προβλημάτων της παράνομης αλιείας ανησυχούμε για όλα τα ψάρια στον Ινδικό Ωκεανό», ανέφερε εκπρόσωπος της Greenpeace, προσθέτοντας ότι στην ίδια περιοχή παρατηρήθηκε επίσης τεράστια αύξηση της ανεξέλεγκτης αλιείας καλαμαριών.

«Ποιο είναι το νόημα της απαγόρευσης όταν όλα τα αλιευτικά σκάφη στον Ινδικό χρησιμοποιούν παρασυρόμενα δίχτυα« αναρωτήθηκε ο Will McCallum, επικεφαλής της Greenpeace στη Βρετανία μιλώντας στο Reuters.

Με πληροφορίες από Reuters

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Το λεξικό της COP29: Βασικές έννοιες για τη φετινή διάσκεψη για το κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Περιβάλλον / COP29: Όροι-κλειδιά και βασικές έννοιες της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν είναι από τα πρώτα κράτη που αναπτύχθηκαν οικονομικά λόγω πετρελαίου και εξακολουθεί να βασίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για το 90% των εξαγωγών του
LIFO NEWSROOM
Η ανθρωπότητα έχει ήδη θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C από το 1700

Περιβάλλον / Από το 1700 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C

Η αλλαγή της βάσης εκτίμησης μπορεί να θεωρηθεί ως «μετακίνηση των στόχων» για την κλιματική δράση, καθώς το τρέχον επίπεδο θέρμανσης είναι σαφώς κοντά στο όριο των 1,5°C, ανεξάρτητα από την αρχική βάση
LIFO NEWSROOM