Greenpeace: «Τείχη θανάτου» τα δίχτυα - H παράνομη αλιεία στον Ινδικό Ωκεανό απειλεί τη θαλάσσια ζωή

Greenpeace: H παράνομη αλιεία στον Ινδικό Ωκεανό θέτει σε κίνδυνο τη θαλάσσια ζωή Facebook Twitter
φωτό αρχείου/EPA
0

Η Greenpeace κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ευρεία χρήση παράνομων παρασυρόμενων διχτυών στον βορειοδυτικό Ινδικό Ωκεανό. Η περιβαλλοντική οργάνωση επισημαίνει τους κινδύνους για τη θαλάσσια ζωή σε μια από τις πιο οικολογικά ευάλωτες περιοχές αλιείας στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων στη θάλασσα, η περιβαλλοντική οργάνωση αναφέρει ότι μαγνητοσκόπησε επτά πλοία εντός 20 τετραγωνικών μιλίων (50 τετραγωνικά χιλιόμετρα) χρησιμοποιώντας παρασυρόμενα δίχτυα για να αλιεύσουν τόνο. Εντόπισε άλλα οκτώ σκάφη τα οποία έκαναν χρήση διχτυών.

Τα λεγόμενα «τείχη του θανάτου», όπως λέγονται τα εν λόγω δίχτυα, εκτός από τόνο «εγκλωβίζουν» και άλλα ψάρια και για αυτό τον λόγο απαγορεύτηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη πριν από 30 χρόνια.

«Λόγω των προβλημάτων της παράνομης αλιείας ανησυχούμε για όλα τα ψάρια στον Ινδικό Ωκεανό», ανέφερε εκπρόσωπος της Greenpeace, προσθέτοντας ότι στην ίδια περιοχή παρατηρήθηκε επίσης τεράστια αύξηση της ανεξέλεγκτης αλιείας καλαμαριών.

«Ποιο είναι το νόημα της απαγόρευσης όταν όλα τα αλιευτικά σκάφη στον Ινδικό χρησιμοποιούν παρασυρόμενα δίχτυα« αναρωτήθηκε ο Will McCallum, επικεφαλής της Greenpeace στη Βρετανία μιλώντας στο Reuters.

Με πληροφορίες από Reuters

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΝ: «θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα που κτίζονται στη Μύκονο»

Περιβάλλον / ΥΠΕΝ: «θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα που κτίζονται στη Μύκονο»

Ο υπουργός κατέληξε επισημαίνοντας ότι με την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πλήρως μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, διαμορφώνοντας ένα σαφές πλαίσιο για το πού επιτρέπεται και πού απαγορεύεται η δόμηση
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία του Παρισιού: Μόνο 13 από τις 195 χώρες τήρησαν την προθεσμία του ΟΗΕ για νέους κλιματικούς στόχους

Περιβάλλον / Συμφωνία του Παρισιού: Μόνο 13 από τις 195 χώρες τήρησαν την προθεσμία του ΟΗΕ για νέους κλιματικούς στόχους

Η Συμφωνία του Παρισιού, που υπογράφηκε το 2015, δεσμεύει τις χώρες να διατηρήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 1,5°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα
LIFO NEWSROOM