«Ήταν οργισμένος, μοχθηρός»- Διαδοχικές επιθέσεις από σκίουρο σκορπούν τον φόβο σε γειτονιά της Ν. Υόρκης

«Ήταν οργισμένος, μοχθηρός»- Διαδοχικές επιθέσεις από σκίουρο σκορπούν τον φόβο σε γειτονιά της Ν. Υόρκης Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Οι κάτοικοι γειτονιάς της Ν. Υόρκης βιώνουν μια διόλου ευχάριστη επαφή με τη φύση: διαδοχικές επιθέσεις από σκίουρο έχουν σκορπίσει τον φόβο.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι στο Ρίγκο Παρκ του Κουίνς έμαθαν τι σημαίνει η «συνάντηση» με έναν ιδιαίτερα επιθετικό σκίουρο. Το ζώο πήδηξε πάνω τους και τους δάγκωσε. Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τον ίδιο σκίουρο.

«Μερικοί είναι πραγματικά τρομαγμένοι», δήλωσε η Μισελίν Φρέντερικ, κάτοικος της περιοχής και ένα από τα θύματα. Η ίδια δέχθηκε την αιματηρή επίθεση στις 21 Δεκεμβρίου, την ώρα που κρατούσε ανοιχτή την εξώπορτα του σπιτιού της για μεταφορείς.

«Ξαφνικά ο σκίουρος έτρεξε πάνω στο πόδι μου και σκέφτηκα "ένα μικρό τρωκτικό είναι, πόσο άσχημα μπορεί να πάει". Οπότε στάθηκα εντελώς ακίνητη και την επόμενη στιγμή άρχισα να βλέπω το αίμα να τρέχει. Ήταν ένας αγώνας πάλης που έγινε πολύ αιματηρός, πολύ γρήγορα», περιέγραψε στον Guardian.

Η γυναίκα αφέθηκε να τα βάλει μόνη της με τον σκίουρο, καθώς οι μεταφορείς έτρεξαν μέσα στο σπίτι για να προφυλαχθούν. Το ζώο τη δάγκωσε στα πόδια και τα χέρια, ενώ «ροκάνισε» άσχημα το μικρό δάχτυλο του χεριού της.

«Το είχα πιάσει με το χέρι μου και δεν μπορούσα να το πάρω από πάνω μου. Ήταν πολύ οργισμένο, μοχθηρό και απίστευτα δυνατό», δήλωσε. Όταν κατάφερε τελικά να απομακρύνει το ζώο, αυτό σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο και την κοιτούσε επίμονα.

Η Φρέντερικ χρειάστηκε πρώτες βοήθειες και έκανε εμβόλιο, για την περίπτωση που το ζώο είχε λύσσα. Ακολούθησαν επιθέσεις και σε άλλους γείτονες, ενώ η ίδια κάποια στιγμή ούρλιαξε σε γυναίκα για να την προειδοποιήσει ότι την καταδίωκε στον δρόμο ένας σκίουρος.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε την εξαιρετικά απρόσμενη συμπεριφορά, αν και τα ζώα μπορεί να συμπεριφερθούν ασυνήθιστα αν πάσχουν από κάποια ασθένεια ή αν έχουν συνηθίσει υπερβολικά να τα ταΐζουν άνθρωποι, σημειώνει ο Guardian.

Από τον δήμο της Νέας Υόρκης συμβούλευσαν τους κατοίκους να προσλάβουν κάποιον επαγγελματία για να πιάσει το ζώο, όπως και ότι όποιος δεχθεί το δάγκωμά του πρέπει να επισκεφθεί γιατρό.

Όσο για την Φρέντερικ, εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια λύση σωστή και με ανθρωπιά, αλλά αρνείται να ζει με τον φόβο του σκίουρου. «Έβγαινα από το σπίτι με ένα φτυάρι τις πρώτες μέρες, αλλά τώρα σκέφτομαι "έχω κάνει το εμβόλιο, φοράω χοντρά γάντια, για έλα να δούμε"», δήλωσε.

 
Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι σε κρίση: Μαζική λεύκανση πλήττει το 84% των υφάλων

Περιβάλλον / Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι σε κρίση: Μαζική λεύκανση πλήττει το 84% των υφάλων

Πάνω από το 84% των κοραλλιογενών υφάλων παγκοσμίως έχουν υποστεί λεύκανση λόγω ακραίων θερμοκρασιών στους ωκεανούς - Ο πλανήτης σε αχαρτογράφητα νερά, προειδοποιούν οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
JBS: Υποσχέσεις για τον Αμαζόνιο και οι προκλήσεις στον βωμό παραγωγής βόειου κρέατος

Περιβάλλον / JBS: Υποσχέσεις για τον Αμαζόνιο και οι προκλήσεις στον βωμό παραγωγής βόειου κρέατος

Η JBS, η μεγαλύτερη εταιρεία κρέατος στον κόσμο, κινδυνεύει να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου έως το 2025, καθώς κτηνοτρόφοι και συνδικάτα προειδοποιούν για ανυπέρβλητα εμπόδια στην ιχνηλασιμότητα και την περιβαλλοντική συμμόρφωση
LIFO NEWSROOM
Άγρια λουλούδια στην πόλη: Κρυφή απειλή για τις μέλισσες από βαρέα μέταλλα στο έδαφος

Περιβάλλον / Άγρια λουλούδια στην πόλη: Κρυφή απειλή για τις μέλισσες από βαρέα μέταλλα στο έδαφος

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι άγρια λουλούδια σε αστικά εδάφη μπορεί να μεταφέρουν τοξικά μέταλλα στις μέλισσες - Τι προτείνουν οι επιστήμονες για την ασφάλεια των επικονιαστών
LIFO NEWSROOM
Κλιματική αλλαγή: Θανατηφόρες πλημμύρες και καταιγίδες έπληξαν πάνω από 400.000 ανθρώπους στην Ευρώπη το 2024

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Θανατηφόρες πλημμύρες και καταιγίδες έπληξαν πάνω από 400.000 ανθρώπους στην Ευρώπη το 2024

Η ευρωπαϊκή έκθεση για την κατάσταση του κλίματος «αποκαλύπτει» τον αντίκτυπο των ορυκτών καυσίμων στην ήπειρο κατά τη διάρκεια των θερμότερων 12 μηνών που έχουν καταγραφεί ποτέ
LIFO NEWSROOM