Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας για Νικολόπουλο και Κακλαμάνη

Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας για Νικολόπουλο και Κακλαμάνη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠ
0

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, μετά από μηνυτήρια αναφορά για ανάρτηση πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος στην προσωπική ιστοσελίδα του και τη σελίδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αποφάσισε η Ολομέλεια.

Εξέφρασα τις απόψεις μου ως πολίτης, ως βουλευτής, είπε ο κ. Νικολόπουλος και παρατήρησε ότι η άρση της ασυλίας του ανοίγει τον δρόμο για την ποινικοποίηση στο δικαίωμα λόγου και άποψης των βουλευτών.

«Αν η σημερινή διαδικασία κατατείνει στην παραπομπή μου, φοβάμαι πως όλοι σας, είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε με τις απόψεις μου, θα μετατραπείτε σε εν δυνάμει θύματα οποιουδήποτε διαφωνεί με τις απόψεις σας» ανέφερε ο βουλευτής και σημείωσε ότι ο λόγος του δεν υποκίνησε ρατσιστικό μίσος.

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος είπε ότι σέβεται κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, αλλά διαφωνεί κάθετα με όσους θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους αντίληψη στο σύνολο της κοινωνίας.

Ακόμη, τόνισε ότι θα τον βρίσκει αντίθετο κάθε θεωρία, η οποία αντίκειται στη χριστιανική ευαγγελική διδασκαλία, το ήθος και τις παραδόσεις του λαού και ότι θα παραμείνει υπέρμαχος του γάμου ως μυστήριο της ορθόδοξης εκκλησίας μεταξύ ανδρός και γυναικός.

Η Βουλή έκανε δεκτή την αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας και του Νικήτα Κακλαμάνη για υπόθεση του Δήμου Αθηναίων το 2003.

Την άρση της ασυλίας του, για λόγους ηθικής τάξης, ζήτησε ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης, επισημαίνοντας ότι η δίωξη αφορά 18 στελέχη του δήμου και το Συμβούλιο Εφετών περιμένει τι θα αποφασίσει η Βουλή ώστε η υπόθεση είτε να τεθεί στο αρχείο, είτε να πάει στην ακροαματική διαδικασία και άρα πρέπει αυτή η εκκρεμότητα να λήξει διότι ταλαιπωρεί 18 στελέχη του δήμου.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM